Skip to main content

Wat kunnen we verwachten van pretpark seizoen 2021?!

Eerlijk is eerlijk seizoen 2020 is nog lang niet ten einde. Het einde van het hoogseizoen is in zicht en sommige parken maken zich langzaam op voor Halloween. Sommige parken blijven zelfs langer open om het voorjaar te compenseren. Wat dat betreft hebben we nog een lang seizoen voor ons. Om eerlijk te blijven kan seizoen 2020 mij gestolen worden. Mijn laatste pretpark bezoek was in maart of misschien zelfs februari. Mijn hobby kwam volledig stil te liggen toen ik met 1 voet in Disneyland Parijs en Europa Park stond. Covid-19 gooide roet in het eten van ons allemaal. Ik voel op dit moment (nog) niet de behoefte om parken te bezoeken. Ik mis het ontzettend en had het natuurlijk (ook voor deze blog) graag anders gezien. Gelukkig lijkt het pretpark seizoen van 2021 er een te worden met veel nieuwe attracties.

Lees ook: Trip Report: Halloween in Port Aventura

Plopsaland De Panne

Een gelanceerde spinning coaster met inversies. Het klinkt bijna onmogelijk en dan ook nog eens bij onze zuiderburen? Ohjazeker. Plopsaland heeft een Mack Extreme Spinning aangeschaft. De achtbaan die Plopsa heeft aangekocht gaat 2 lanceringen krijgen en totaal 5 inversies. De baan kost een ruime 15 miljoen en is daarmee de duurste aankoop ooit voor het Belgische park. De verwachtingen voor deze achtbaan zijn hoog voor de meeste liefhebbers. Dit type achtbaan kennen we in Europa nog niet en is daarmee dus een echte primeur. De bouw van deze achtbaan is ondertussen al in volle gang. We kunnen de komende maanden dus zeker mooie plaatjes verwachten.

Phantasialand

Phantasialand werkt al jaren aan een nieuw themagebied, hotel en een Vekoma Flying Coaster. Na het ongekende succes van Klugheim en Taron zijn de alle ogen van pretparkliefhebbers over de hele wereld gericht op Phantasialand. Phantasialand houd zijn lippen stevig op elkaar. We weten in vergelijking met andere aangekondigde achtbanen nog vrij weinig over dit project. Phantasialand kennende zullen zij zichzelf overtreffen en een achtbaan van wereld niveau neerzetten. Niemand weet zeker wanneer dit project zal gaan openen. 2021 klinkt aannemelijk maar 2020 is ook nog niet voorbij. 😉

Movie Park Germany

Movie Park Germany heeft sinds de sloop van de Ice Age darkride een hele grote hal leegstaan. Deze heeft een tijd dienst gedaan als spookhuis maar ook daar lijkt vanaf nu verandering in te komen. Movie Park Germany gaat een heuse Intamin Multi Dimension Coaster bouwen. Dat is een mond vol en klinkt spectaculair. Wat het thema precies gaat worden weten we helaas nog niet. Er zijn wel al een aantal feitjes bekend zoals:

  • mix darkride & achtbaan
  • Europa’s eerste dubbele indoor lancering
  • Europa’s eerste achteruit lancering
  • Duitslands eerste Multi Dimension Coaster

Walibi Belgium

Walibi Belgium maakt de hoogste achtbaan uit dit lijstje. Zo’n 50 meter hoog en 1200 m lang. Deze achtbaan van Intamin staat al bijna helemaal overeind. Spectaculaire foto’s worden vaak gedeeld door liefhebbers. De baan is enorm groot en de verwachtingen zijn dan ook hoog. De naam van deze nieuwe achtbaan is nog niet bekend gemaakt. Dat is dus nog eventjes afwachten. De baan zelf is donkergroen. Bekijk hieronder zelf de spectaculaire foto’s

Walibi Belgie bouw nieuwe achtbaanWalibi Belgie bouw nieuwe achtbaanWalibi Belgie bouw nieuwe achtbaan

 

 

 

 

 

 

Bron Walibi Belgium foto’s: Themepark Magic

 

Er staat zoals je ziet genoeg achtbaan geweld op de planning in onze omgeving voor 2021. Naar welke achtbaan kijk jij het meeste uit? Reageer gerust hieronder of via de Parkinside Facebook groep. Nog geen lid van onze Facebook groep? Klik hier.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply