Skip to main content

Wanneer opent “Adventure trial” in Phantasialand

Phantasialand opent binnenkort een nieuwe attractie. De ‘Adventure Trial’ wordt een klim-parcours door het themagebied Deep in Africa. Het project loopt al enige tijd. Ondertussen beginnen we steeds meer inzicht te krijgen in wat het gaat worden.

Sinds de opening van het seizoen 2022, zien we regelmatig dat Black Mamba tegen de middag open gaat of zelfs de gehele dag gesloten is. Dit komt omdat er werkzaamheden zijn langs de baan voor de Adventure Trial. Hoewel we nog geen openingsdatum hebben, lijkt het erop dat we vanaf eind juni al kunnen beginnen met het parcours. Christopher Kenny heeft op Twitter een aantal foto’s geplaatst met de huidige progressie. We zien vooral veel bruggen en netten om- en rond Black Mamba. Dit gaat dus een mooi uitzicht opleveren naar de hangende achtbaan. Via de foto’s, zijn wij erachter gekomen dat het parcours vermoedelijk eindigt met een “rollen-glijbaan”. Hetzelfde hebben we gezien in het Wunder Wald van Toverland.

Het concept heeft iets weg van het avontuurlijke pad rond de Gerstlauer achtbaan, Tiki Waka in Walibi Belgium. Het idee van een avonturen parcours is dan ook niet nieuw in pretpark-land. In Shanghai Disneyland hebben ze de ‘Challenge Trials’. Een vergelijkbaar parcours door ‘Adventure Isle’ van het park. Dit parcours is daarentegen wel een stuk lastiger. In Toverland kunnen we ook klimmen, maar dit komt niet overeen met wat we hier kunnen verwachten. Het ‘Kletterparcours’ is een klimervaring zoals we dit ook vaak in Franse, Belgische en Nederlandse bossen vinden.

Met een verwachtte opening van eind juni, kunnen we dit hoogseizoen nog gaan klimmen rond Black Mamba en het themagebied. Het lijkt erop dat we vanaf het parcours mooie foto’s kunnen maken van de achtbaan. Vermoedelijk wordt dit geen lastig parcours en toegankelijk voor vele leeftijden.

Leave a Reply