Skip to main content

Wanneer gaat mijn favoriete pretpark weer open?!

Langzaam aan merk je dat de winter toch aan zijn einde begint te komen. De dagen worden langer, het weer word zachter, de vogeltjes fluiten vrolijk in de ochtend. In sommige parken klikt de anti rollback al enthousiast bij de eerste testritten. Het word tijd om je pretpark abonnementen uit de mottenballen te halen. Je favoriete achtbaan t-shirt te strijken en je klaar te maken voor de aftrap van het nieuwe pretpark seizoen.

Hieronder vind je de belangrijkste feiten op een rijtje: Wanneer gaat jou favoriete pretpark open? Is het park meteen elke dag open en wat kost een entree ticket / abonnement?

Toverland

Het Limburgse attractiepark opent officieel de poorten van Port Laguna weer op 28 maart. Gelukkig voor jou heeft het park dit jaar ook een pre-season waarbij jij alvast kunt genieten van alle buiten attracties. Zo kun je in de voorjaarsvakantie al genieten van het park. (helaas is dit al bijna voorbij wanneer je dit gaat lezen) Ook alle weekenden in maart is het park volledig geopend. Genoeg kansen om een bezoekje te brengen bij Merlijn.

Een entreekaartje koop je dan al vanaf €22,50 afhankelijk van de dag waarop je gaat. Een abonnement kost €105 (exclusief parkeren). Voor meer informatie over abonnementen en ticketprijzen zie de website van Toverland.

Toverland ingang port Laguna

Lees ook: Attractiepark Toverland maakt nieuwe entreeprijzen bekend

 

Attractiepark Duinrell

Attractiepark Duinrell opent dit jaar op 4 april. Gelukkig kun je elke dag al glijden in het Tikibad dat gewoon geopend is. Duinrell kent ook een aantal winterattracties die nu tijdens vakanties en verschillende weekenden al open zijn. Attracties die meedoen in de winteropening zijn bijvoorbeeld: Falcon, Dragonfly, Wild Wings en nog veel meer.

Een entreekaartje vanaf 4 april kost €26 zonder een bezoekje aan het Tikibad. Een abonnement voor dit park kost €59,95 exclusief parkeren en een bezoek aan het Tikibad. Wil jij nou een abonnement met toegang tot het Tikibad dan ben je €99,95 kwijt.

Meer informatie over (flexibele) entreeprijzen en abonnementen vind je hier

 

Walibi Holland

Vanaf 4 april 2020 kan iedereen weer ritjes maken op Untamed. Geen wonder dat veel mensen hier enthousiast voor zijn. Helaas is het pretpark niet elke dag geopend en zijn ze vooral doordeweeks buiten de vakanties om vaak gesloten. Mijn tip is dan ook om voor vertrek even goed de kalender van Walibi te raadplegen.

Een entreekaartje voor dit pretparkseizoen gaat jou zo’n €35 kosten in het laagseizoen en een respectievelijke €37 in het hoogseizoen. Een abonnement waarmee jij onbeperkt je adrenaline niveau op hoogte kunt houden kost €82,50 (exclusief parkeren). Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar de website van Walibi Holland

Avonturenpark Hellendoorn

Het nieuwe seizoen van Hellendoorn begint ook op 4 april. Op enkele doordeweekse dagen is het park gesloten. Om zeker te zijn van je bezoek kun je het best de kalender op de website raadplegen.

Een entreeticket voor Hellendoorn koop je online al vanaf €15,90. Aan de dagkassa mag je €24,50 neerleggen voor een avontuurlijk bezoek aan dit park. Een abonnement koop je al vanaf €57,50 per persoon.

Wil je alles even rustig nalezen of  de openingstijden checken? Klik dan hier.

 

Attractiepark Slagharen

Vanaf vrijdag 27 maart kan iedereen weer rondjes maken op de tripple launch coaster Goldrush. Het park is dan ook meteen dagelijks weer geopend. Vanaf die dag is ook het glijbanen paradijs Aqua Mexicana weer open voor alle gasten.

Een entreekaartje met korting op datum koop je al voor €16,73. Een ticket zonder datum kost €29,90 p/s. Het park kent verschillende kortingen en daarmee variabele entreeprijzen. Wil je zeker zijn van het goedkoopste ticket neem dan een kijkje op de kalender.

Een abonnement koop je al vanaf €32,95. Wil jij nou van meer attractieparken genieten? Dan is een Slagharen Gold abonnement zeker het overwegen waard. Bij het gold abonnement heb je ook onbeperkt toegang tot Bobbejaanland en Moviepark Germany. In veel gevallen zal dit de goedkoopste optie zijn.   Bekijk zeker even welke voordelen welk abonnement bied voor jou op de website van Slagharen.

Goldrush Slagharen

 

Attractiepark Drievliet

‘Want een dagje Drievliet, wie wil dat nou niet?!’. Het zal je niet verassen maar vanaf 4 april kan iedereen weer plezier maken in dit Haagse pretpark.

Online koop je je ticket met €2 korting. Helaas geeft de website de melding dat tickets uitverkocht zijn. Daardoor kan ik geen prijzen noemen. Een abonnement daarentegen €55 en dit is inclusief parkeren.

Meer informatie? Klik hier.

Efteling

Moet ik jou echt gaan vertellen wanneer de Efteling geopend is? In dat geval goed nieuws voor jou: De Efteling is 365 dagen per jaar geopend. (Dit jaar zelfs 366 dagen!) Pak je spullen en ga meteen op audiëntie in Symbolica of daal af in de mijnschacht van Baron 1898.

De Efteling kent variabele entreeprijzen. Deze zijn vanaf €38.00 verkrijgbaar via de webshop. Een abonnement bij de Efteling kost €199 per jaar of €18 per maand. Let op: Het abonnement met betaling per maand is pas na 1 jaar maandelijks opzegbaar. Alle genoemde prijzen zijn exclusief parkeren.

Voor meer informatie over de verschillende soorten dagtickets, openingstijden & abonnementen vind je op de website van de Efteling

Europapark

Europapark opent zijn deuren dit jaar op 28 maart. Vanaf dan kan je weer genieten van alle attracties en shows die dit park te bieden heeft. Het park bezoeken in 1 dag is eigenlijk onmogelijk. Zowel vanwege het aanbod als de afstand.  Een voordeel daarentegen is dat het park meteen dagelijks geopend is voor iedereen.

Entreetickets koop je voor 1 dag al vanaf €55. een 2 dagen ticket kost je €104. Een abonnement op Europapark kost €225. Hiermee kun je het hele seizoen onbeperkt genieten  van dit fantastische park.

Meer informatie over dit park vind je hier.

Moviepark Germany

Ook dit Duitse op films gerichte themapark opent op 27 maart. Het park is op 1/2 april na dagelijks geopend voor jou.

Een dagkaart kost €37. Abonnementen zijn er in verschillende categorieën. Zij hanteren hetzelfde systeem en voordelen als Slagharen. Een abonnement koop je op moment van schrijven al vanaf €64 exclusief parkeren. Bij Moviepark Germany loont het zich ook om eens te kijken of een zogenoemde Seizonpass Gold iets voor jou is.

Voor meer informatie over tickets, openingstijden en abonnementen verwijs ik je naar de website.

Phantasialand

Vanaf 4 april kun je weer dagelijks genieten van Taron en de vele andere mooie attracties en themagebieden in dit kleine Duitse park. Het park is ook meteen dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00. Sommige dagen is het park langer / korter geopend.

Online koop je je tickets al vanaf €28. Een abonnement ook wel clubkaart genoemd word verkocht voor €195.

Meer informatie over dit Phantasialand vind je op de website.

Bobbejaanland

Bobbejaanland opent dit jaar op 4 april. Let daarbij wel op dat het park op zondag 5 april uitverkocht is. Het park is op sommige doordeweekse dagen in mei en juni gesloten.

Een entreeticket voor Bobbejaanland kost online €33. Het park kent qua abonnementen dezelfde voordelen als Slagharen en Moviepark Germany. Daarom is het hier ook raadzaam om te kijken of een gold abonnement bij jou gaat passen. Een abonnement koop je al vanaf €52,90 exclusief parkeren.

Meer informatie vind je hier.

Walibi Belgium

Het zuidelijke broertje van Walibi Holland opent dit jaar op 4 april. Helaas is het park die dag wel al uitverkocht waardoor jij vanaf 5 april weer een ritje kunt maken op Tiki Waka of een van de andere attracties in Walibi Belgium. Het park is op veel doordeweekse dagen gesloten de eerste periode. Het is dus zeker handig om even de kalender erbij te pakken voordat je een planning maakt.

Een entreeticket voor het nieuwe seizoen kost €39,50 zonder eventuele kortingen. Een abonnement schaf je aan voor de prijs van €70 exclusief het waterpark en parkeren. Dit abonnement is ook niet geldig tijdens de Halloween nocturne dagen. Wil je een abonnement inclusief parkeren, Aqualibi, Halloween nocturne dagen en een speedypass? Dan betaal je €340 per persoon.

Meer informatie over Walibi Belgium vind je op deze website.

Plopsaland de Panne

Het park viert dit jaar haar 20é verjaardag. Speciaal voor abonnementhouders is er een pre-season dag op 28 maart. Zij kunnen dan al genieten van het volledige park. Het park opent op 4 april voor iedereen. Helaas is het park die dag ook meteen al uitverkocht. Het park is wel meteen dagelijks geopend wat natuurlijk wel extra fijn is.

Entreetickets voor Plopsaland de Panne koop je al vanaf €38,50 exclusief toegang tot Plosaqua. Je kunt gelukkig ook combitickets kopen en hiermee wat besparen. Een abonnement kost €99. Dit is exclusief parkeren en toegang tot Plopsaqua. Er zijn verschillende soorten abonnementen verkrijgbaar. Allemaal met hun eigen voordelen neem hiervoor zeker een kijkje op de website.

Ingang Anubis the ride

 

Bellewaerde

Het veelzijdige Belgische pretpark Bellewaerde opent haar poorten weer op 4 april. Vanaf die dag kun je weer genieten van alles wat dit park te bieden heeft. Van achtbanen tot het bekijken van dieren. Het park is niet elke dag geopend.

Tickets koop je online al vanaf €27. De abonnementen zijn op dit moment in de actie. Hier krijg je 15% korting op en kost nu €54 exclusief toegang tot het Aquapark. Wil je ook graag een combi abonnement? Dat kan natuurlijk ook. Deze kosten €89. Voor meer info over de kortingen, openingstijden etc van Bellewaerde klik dan hier.

Lees ook: Wakala Wordt De Naam Van De Nieuwe Family Coaster In Bellewaerde

 

Natuurlijk missen er nog een hele hoop verschillende pret al dan niet themaparken in dit lijstje. Gelukkig vind je hier al een grote selectie van parken in onze omgeving. Ik hoop dat jou favoriete pretpark in de lijst staat. Is dat niet het geval? Laat het me dan even weten in de reacties. Voor nu wens ik je nog een fijne pretpark-winterslaap en wie weet tot binnenkort in een van deze parken!

Leave a Reply