Skip to main content

Walibi Holland vangt asielzoekers op

In een bericht aan haar collega’s maakte Mascha van Till vandaag bekend dat Walibi Holland binnenkort 1000 à 1500 asielzoekers helpt opvangen. Van eind oktober tot 15 april wordt 5,5 hectare van het evenemententerrein omgebouwd tot tijdelijke opvang.

Enkele weken geleden benaderde de burgemeester van Dronten de directrice van Walibi Holland. Gezien het tekort aan opvang voor asielzoekers, luidde de vraag of het attractiepark grond wilde openstellen om hierbij te helpen. “Na intensief overleg met de gemeente, Ministerie van Justitie en Veiligheid en het COA, gaan wij dit doen”, schrijft Mascha van Till.

Beeld: Siebe Swart, 2020

Rekening houdend met de drukke festivalkalender van Walibi Holland volgend jaar, wordt dit een project van tijdelijke aard. Deze week al start het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers de transformatie op “Camping 4”. Zo verschijnen er straks niet alleen winterharde paviljoens met sanitair, maar ook een winkel, EHBO- en ontspanningspost op het terrein. Ook verzorgt het COA bereikbaarheid en veiligheid. Op deze manier kunnen de honderden mensen al in de vierde week van oktober verwelkomd worden. Hierbij zou het gaan om asielzoekers die reeds geregistreerd werden en hun asielprocedure nog verder moeten afwachten.

“Ik vind het fijn dat wij, als Walibi Holland, een klein beetje kunnen bijdragen aan de oplossing van de problemen rondom de huisvesting van vluchtelingen in Nederland”, voegt de directrice nog toe. “Hopelijk helpen we de vluchtelingen een stapje in de goede richting.”