Skip to main content

Walibi Belgium opent Kondaa gewoon vanaf zaterdag 2 april

Als het aan Walibi Belgium ligt zullen alle attracties vanaf zaterdag 2 april gewoon geopend zijn. Dat maakte de directie van het park afgelopen woensdag bekend. De Raad van State had vorige maand vergunningen ingetrokken waardoor het park nog wel geëxploiteerd kan worden, maar op basis van een vergunning uit 2015, aldus RTBF. Dit zou betekenen dat alle attracties en horecapunten die na 2015 zijn gebouwd, gesloten moeten blijven.

Het Belgische attractiepark is in 2021 maandenlang gesloten beleven vanwege coronamaatregelen en overstromingen. Hierdoor wilt Walibi het nieuwe seizoen met alle attracties en verkooppunten starten. Door het besluit van de Raad van State vindt de opening wel plaats in een onzekere juridische context. Door onder andere de ‘nieuwere’ attracties te openen is het park technisch gezien in overtreding en kan er aangifte worden gedaan.

Vertegenwoordiger van veel buurtbewoners en advocaat Denis Brusselmans reageert: “Het openen van het park in de huidige situatie lijkt mij bizar en frontaal tegen de wet.”

Het park geeft aan dat de beslissing van de Raad van State niets te maken heeft met attracties die na 2015 zijn gebouwd. De topattractie van het park is de Intamin mega coaster Kondaa en zal met de opening gewoon geopend zijn.

Aankomende donderdag kan er meer duidelijkheid komen over deze situatie. Dan vindt er namelijk een nieuw overleg plaats tussen de betrokken partijen.

Leave a Reply