Skip to main content

Plopsaland de Panne is flink bezig met de voorbereidingen van de nieuwe achtbaan die in 2021 zal gaan openen. Het park heeft eerder al aangekondigd dat er een Extreme Spining Coaster van het Duitse bedrijf Mack Rides naar het park gaat komen. 

Lees ook: Plopsa neemt comics station Antwerp over

De bouwplaats in het Belgische park ligt zeker niet stil. Verschillende mensen zijn druk in de weer op de bouwplaats tussen Plop hamburger restaurant en de super splash van Piet piraat. Op foto’s is te zien hoe verschillende graafmachines, kranen en betonwagens bezig zijn op het terrein. De plek waar nu vrijgemaakt word en waar gewerkt word zullen uiteindelijk de 2 launches, double inverting dive loop, de jojoroll en het station komen. Opvallend is dat de beplanting bij de konijntjes grotendeels is weggehaald. Ook verschijnt er midden op het terrein al een eerste betonnen constructie

 

Bouwplaats extreme spinning coaster plopsaland de panne

Plopsaland maakte in het najaar van 2019 bekend dat er in 2021 een nieuwe achtbaan gepland staat. Deze opvolger voor Anubis the ride word een Extreme Spinning Coaster van het Duitse Mack-Rides. Op dit moment is er 1 operationele extreme spinning coaster in de wereld. Deze staat in het Amerikaanse Silver doller city en heet Time Traveler. De achtbaan die in het Plopsaland zal openen bevat 2 lanceringen en 5 inversies. Plopsaland investeert 15 miljoen euro en is daarmee ook de duurste achtbaan ooit voor het Belgische park.

 

Bouwplaats extreme spinning coaster Plopsaland de panneBouwplaats extreme spinning coaster Plopsaland de Panne

Leave a Reply