Skip to main content

Video: Toverland geeft eerste blik op Maximus’ Wunderball

Attractiepark Toverland geeft boomstamattractie Expedition Zork een ingrijpende upgrade. Het buitengebied wordt naast een nieuwe uitstraling ook voorzien van de knikkerbaan Maximus’ Wunderball. In de nieuwe making-of van Project Expedition Zork krijgen kijkers te zien waar de inspiratie voor deze nieuwe attractie vandaan komt.

De directie van Toverland Jean en Janou Gelissen vertellen dat het idee van de knikkerbaan is ontstaan na een bezoek in Oostenrijk. Het park gaat daarbij ook de samenwerking aan met een Oostenrijkse partij. Ontwerper Koen Huijben: ”Het idee van de ballenbaan is dat het een prototype is van de ballenmachine die bezoekers kunnen zien in de wachtrij van Maximus’ Blitzbahn. Dit is een beetje de mock up versie die Maximus gemaakt heeft voordat hij de echte uitvinding heeft gemaakt”.

Op de bouwplaats van Expedition Zork wordt het steeds groener na de komst van een aantal reusachtige bomen. Met behulp van deze bomen wilt het park het uitgediepte verhaal van de wildwaterbaan vertellen. Aan de binnenzijde is al sinds de opening van de attractie een uitbeelding van Zork te zien. Senior Ontwerper Peter van Holsteijn merkte op dat dit achtergrondverhaal nooit is uitgediept. Dit gaf onder andere de aanleiding om de attractie te upgraden.

De opening staat gepland in het voorjaar van 2022.

Leave a Reply