Skip to main content

Video: Backstage bij droneshow Disneyland Paris

Disneyland Paris verlicht het kasteel van Doornroosje met baanbrekende technologieën speciaal voor de 30ste verjaardag. Onderdeel van de show ”Disney D-Light” zijn 200 drones om het 30-jarige logo in de lucht te tonen. Bright kreeg als enige een exclusief kijkje achter de schermen.

Naast de drones zijn er ook nieuwe projecties te zien op het kasteel met een nieuwe soundtrack. Voor de show is er samengewerkt met Dronisos om de drones te besturen.

In de video gaat Merijn van Bright onderzoeken hoe Disney ervoor zorgt dat kwetsbare technologie perfect blijft werken. Zo wordt het atelier bezocht waar elke dag de drones op meerdere momenten wordt gecontroleerd. Ben Spalding geeft daarbij tekst en uitleg.

Volgende maand keert de bekroonde show Mickey & the Magician terug. De show met een IAAPA Award voor ‘Beste theaterproductie’ keert terug in het Animagique theater op 23 april 2022. Naast deze show kunnen bezoekers vanaf 6 april 2022 ook weer dineren in restaurant Walt’s – An American Restaurant.

Leave a Reply