Skip to main content

Mijn verwachting voor nieuwe Efteling achtbaan Max & Moritz

 

Dat de Efteling druk bouwt aan een nieuwe achtbaan op de locatie van de bob (dag mooie bob!) is je vast niet ontgaan. Vele van ons hadden goede herinneringen aan de  Bob en het Steenbokplein. Het is nogal opvallend dat de verwachtingen van de Max & Moritz aankoop uiteen lopen.. Je zou bijna kunnen stellen: Je vind het fantastisch óf verschrikkelijk. Wat is mijn verwachting voor deze nieuwe attractie? Je leest het in deze blog.

Lees ook: Mijn pretpark plannen vallen in het water

Eerste trein Max & Moritz word op de baan gehesen

Herinneringen

Ook ik heb verschillende leuke herinnering aan de Bob. Zo was de bob een attractie die ik standaard gedaan moest hebben op mijn dagje Efteling. Voordat de bob zijn deuren sloot had ik geen abonnement op de Efteling. Kwam er misschien 2/3 keer per jaar en dan stond deze attractie vaak op het lijstje natuurlijk. Helaas, de jaren verstreken en de bob was vaker gesloten dan open. Het was dan ook geen verassing dat de bob plaats zou gaan maken voor een nieuwe beleving. Gelukkig was ik me wel bewust van mijn laatste ritje bob. Rond sluitingstijd van de Efteling tijdens het eerste NPF van 2019 heb ik in het donker mijn laatste rondje gemaakt.

Dat er in de loop van de jaren attracties zullen verdwijnen waarmee ik opgegroeid ben zit er natuurlijk wel dik in. Dit zal in de toekomst waarschijnlijk nog veel vaker gebeuren. De bob heeft een rijke geschiedenis en was echt een onderdeel van de Efteling. Je merkte dat de baan op zijn einde liep aan alles. Ik denk dat we van geluk kunnen spreken dat we nog zo lang hebben kunnen geniet van deze baan.

 

Verwachting Max & Moritz

We wisten al lang en breed toen de bob gesloten werd dat we 2 vervangende achtbanen kregen. Een Mack Rides Powered Coaster die de streken van Max en Moritz gaan vertegenwoordigen in een zeepkistenrace. Ik vind het persoonlijk altijd lastig om vanaf een concept tekening mijn mening te geven en doe dit dus eigenlijk ook niet snel. Op het eerste gezicht was ik niet erg onder de indruk. Misschien ligt dat ook meer aan het feit dat ik een beetje teleurgesteld was over de definitieve verdwijning van de bob.

Gelukkig komt er na een tijd van afbreken ook een tijd van opbouwen (letterlijk). Bij de vertoning van de eerste bouw foto’s van M&M was ik niet erg onder de indruk. De vele felle kleuren en andere merkwaardige bouw keuze’s konden mij niet bekoren. Toen ik eenmaal zelf in de Efteling was en de bouwplaats kon aanschouwen was ik toch wat meer onder de indruk. Als je het met je eigen ogen ziet oogt het toch anders dan op foto’s. Ondanks dat ik denk dat er iemand perrongeluk het verzadigingspaneel heeft verschoven kreeg ik toch steeds meer zin in deze achtbaan.

Ik moet wel zeggen sinds de Efteling de making off serie online zet word ik meer en meer enthousiast. Dit doen ze echt heel goed. Daarin merk je ook wel dat de serie een hele andere toon heeft dan bijvoorbeeld de making off van de zes zwanen. In die serie zien we ook de aankomst van de eerste trein. Hiermee word ik wel enthousiast. Wat doet de Efteling dit toch goed. Geen simpele standaard treinen maar gewoon volledig in thema gedecoreerd.

Eerste trein Max & Moritz word op de baan gehesen

Conclusie

Daarbij gelet op het feit dat wij als volwassen mensen niet geheel tot de doelgroep behoren die deze achtbaan moet aanspreken staat het toch op een plek waar wij met veel voorliefde kwamen. Vandaag de dag ben ik erg benieuwd wat deze attractie ons gaat brengen. Ik vind de bouwfoto’s die we zien elke keer weer een stuk positiever ogen. Nu het een geheel begint te krijgen vind ik het in zijn algemeen wel leuk ogen. Er blijven voor mijn gevoel vreemde keuze’s gemaakt te zijn in het ontwerp. Het is niet zo dat ik enorm hyped ben. Logisch ook wel aangezien Ik niet in de doelgroep hoor.

Wat M&M ons uiteindelijk gaat brengen is dus nog even de vraag. Feit is dat ik geen eindoordeel ga geven voordat ik het zelf ervaren heb. Ik ga zonder vooroordeel deze achtbaan bezoeken. Gelukkig begin ik daar ook steeds meer zin in te krijgen.

Nu reist mij de vraag: Gezien er veelvuldig negatieve kritiek op de nieuwe M&M achtbaan is. Heeft dit misschien te maken met de historische plek waar deze achtbaan zich gaat bevinden? De voorliefde van de bob was groot voor veel mensen en is het daarom pijnlijk dat deze attractie ’toevallig’ op deze plek beland is? Ik ben ontzettend benieuwd naar jullie mening en verwachting van Max & Moritz. Laat het mij zeker weten in de reacties hieronder.

Leave a Reply