Skip to main content

Update: Coronamaatregelen Efteling

 

Het kabinet heeft in de persconferentie op 17 november geen nieuwe maatregelen aangekondigd of coronamaatregelen verlengd. We vallen dus automatisch terug naar de situatie van twee weken geleden. De Efteling heropent op donderdag 19 november daarom weer haar poorten en doet dat met de 22e editie van de Winter Efteling. Daar zijn we erg blij mee!

Afhaalhoreca
De afhaalhoreca in het park is – in tegenstelling tot eerdere berichten – gewoon geopend. Op Rijksoverheid.nl staat dat dit in dierentuinen en pretparken is toegestaan. In de loop van woensdag volgen meer details hierover.

Hotels & Resorts
Hotels & Resorts zijn geopend, inclusief horecafaciliteiten voor hotelgasten. Ook het zwembad in Vakantiepark Efteling Bosrijk is per 19 november weer open.

Supermarkt in attractiepark
Als een extra service voor onze gasten opent de Efteling vanaf vrijdag 20 november een tijdelijke supermarkt in het Carrousel Theater in het park. Naast de afhaalhoreca die is geopend, kunnen onze gasten ook gebruik maken van een tijdelijke supermarktservice. Vrijdag opent de eerste supermarkt met een volledig voorverpakt assortiment, zoals ook verkrijgbaar bij bijvoorbeeld tankstations en stationswinkels.

De supermarkt in de Efteling zal in ieder geval geopend zijn tot en met de kerstvakantie. Deze pop up store wordt in samenwerking met SPAR gerealiseerd. Uiteraard hanteren we in de supermarkt de geldende coronamaatregelen, zoals we dat in de Efteling souvenirwinkels doen.

  • Markeringen op de vloer om 1,5 meter aan te duiden
  • Winkelmandje is verplicht
  • Looproutes in de winkel
  • Er is één ingang en één uitgang
  • Per huishouden heeft één persoon toegang tot de winkel
  • Uit hygiënische overwegingen vragen we je om alleen producten aan te raken wanneer je van plan bent het te kopen.