Skip to main content

Gastblog Tim | Universal Studios Singapore

Ik ben Tim 22 jaar en een vriend van Yorick. Ik ben ook een groot pretpark fan. Yorick vroeg mij of ik het leuk vond om een review te schrijven van mijn trip naar Singapore, New Zealand & Australië. In deze trip heb ik 2 parken bezocht. Op de planning stonden meer parken maar helaas heeft COVID-19 roet in het eten gegooid en heb ik daardoor helaas alleen deze 2 parken kunnen bezoeken. Gelukkig niet de minste parken als je het mij vraagt. In deze blog lees je mijn review van Universal Studios Signapore.

Deel 1: Review: Rainbow’s End

Deel 2: Review: Universal Studios Singapore

Universal Studios Signapore

Universal Studio’s Singapore gelegen op het Sentosa Island waar meer dag attracties liggen zoals Adventure Cove Waterpark en Madame Tussauds Singapore en nog veel meer.

Ik bezocht eind Januari Universal Studios Singapore. Dit is het kleinste en jongste park van Universal dat er is maar zeker het bezoeken waard. Er is dan helaas geen Wizarding World of Harry Potter. Maar wel andere hele mooie themagebieden zoals Hollywood, New York, Sci-Fi City, Ancient Egypt, The Lost World, Far Far Away en Madagascar. Het zijn niet de grootste themagebieden maar zo heeft wel elke gebied zijn eigen unieke attractie of show in een film thema die je 9 van de 10 keer wel kent en dat maakt het park naar mijn mening wel een heel mooie, herkenbaar park om te bezoeken als een pretparkfan.

Universal Studios Signapore

Het begin van de dag

We beginnen bij het themagebied Hollywood. In dit gebied kom je binnen als het park inloopt. Hier vind je vooral de winkels en restaurantjes van het park denk aan een Starbucks en dergelijke. Ook vind je hier de Universal store waar je allerlei merch kunt kopen van het park en alle films. Ik heb hier een pin gekocht van het park. Verder zitten in dit themagebied 2 shows (Elmo’s TV Time & Turntables) en een meet en greet plaats. Als je de straat van Hollywood helemaal doorloopt loop je tegen een meer aan waar je alle gebieden kunt zien liggen en een heel mooi zicht hebt op het park. Je kunt vanaf hier 2 kanten op je kunt naar New York lopen of naar Madagascar. Ik liep naar Madagascar toe.

Madagascar

Madagascar is een klein maar leuk en sfeervol themagebied. Met 2 attracties en 1 show. Madagascar A Great Adventure: Mijn eerste darkride van het park. Ik was erg onder de indruk. Wat een goeie darkride is dit. Een duidelijke, leuke verhaallijn en een vrij lange rit. De scenes zijn erg groot en als je dan ook nog eens de films gezien hebt ga je veel dingen herkennen. Verder had je ook nog een draaimolen (King Julien’s Beach Party-Go-Round). Dat is een hele mooie gedecoreerde draaimolen. Een paar keer op een dag had je daar ook show de Madagascar Boogie! Kon je mee dansen met alle karakters van de films. Vanuit het Madagascar gebied loop je naar Far Far Away.

Madagascar Universal Studios Signapore

Far Far Away

Far Far Away is een wat groter gebied dat het Madagascar themagebied. Ook vind wat meer attracties. Het Far Far Away gebied is gebaseerd op de Shrek films alles daar ook naar gethematiseerd. Als je Shrek films leuk vindt dan kan je je hart ophalen in dit themagebied. Het gebied bestaat uit een paar leuke attracties zoals Sherk 4D Adventure een hele leuke 4D film in een heel groot kasteel. Daadoor waan je je echt midden in een Shrek film. Verder is de film heel leuk voor families en kinderen. Een leuk feitje is dat als je 4D film gezien hebt kom je in een shop en daar staat nog een klein reuzenrad in verstopt. Echt heel grappig om zo nog een attractie te verstoppen.

Universal Studios Signapore Shrek

 

Verder staat er ook nog een Vekoma Junior Coaster (Enchanted Airways) een leuke achtbaan die ik toch even moet meepakken. Nog een stuk verder kom je Puss in Boots Giant Journey tegen. Ik vind dat echt een leuke achtbaan ook omdat de baan uniek is en niet in een ander Universal park staat. Het is een Zamperla inverted coaster met als thema de gelaarsde kat. Het is een hele leuke ride vooral dat het best wel onverwachte en leuke momenten in zitten die ik niet verwachte. Daarom heb ik de baan ook meerde keren gedaan die dag. Het was een rustige dag dus kon alle attractie snel achter elkaar en vaak doen. Dat is als pretparkfan een van de beste dagen in pretpark die je kunt hebben. Verder vond ik Far Far Away een van de beste gebieden van het park alles klopte zoals in de films van Shrek en dat vind ik heel erg belangrijk in zo’n park en gebied. Van het Far Far Away gebied loop je zo door naar het The Lost World.

The Lost World

The Lost World is het themagebied van Jurassic Park. Ook dit is weer een heel erg mooi groen themagebied vol met dinosaurussen. Het themagebied heeft een paar kindermolens en een unieke coaster genaamd Canopy Flyer. Ik ken deze achtbaan alleen uit het computer spel RCT3 en nu zag ik hem in het echt. Een ontzettend leuke baan. Niet extreem heftig maar wel leuk. Ik heb hem die dag zo’n 6 keer gedaan omdat ik dit type waarschijnlijk nooit meer tegen ga komen. Deze baan is gebouwd door Setpoint Inc. en is een single rail achtbaan.

Verder staat er nog een Rapid (Jurassic Park Rapids Adventure) en weer een heel mooi gedecoreerde attractie. Als finale in de rit maak je een grote val naar beneden zoals soortgelijke attracties in andere Universal parken. In het gebied vind je ook Water World. Dat is een hele goeie stunt show en de beste die ik ooit gezien heb. Normaal ben ik niet van de park show of dergelijke maar hier zag ik al vaker filmpjes van voorbij komen dus moest het wel zien. Uiteindelijk ben je ook maar een keer in Singapore dus dat was ook een reden om de show te zien. Ik zou de show aan iedereen aanraden. Van The Lost World loop je door naar Ancient Egypt.

Ancient Egypt.

Een klein maar leuk gebied en vooral in de avond wanneer het donker was vond ik het gebied er heel mooi uitzien. Ook al heeft dit themagebied maar 2 attracties. Namelijk een attractie te vergelijken met de Oude Tufer in de Efteling maar dan in Egyptische stijl. Ook staat in dit themagebied natuurlijk The Revenge of the Mummy en by far mijn favoriete attractie van het park. Het is een gave achtbaan met een vrij intens en eng verhaal en een aantal goeie schrik momenten. Deze baan vind je ook in andere Universal parken. Ik heb hem met liefde een aantal keer gedaan tijdens mijn bezoek.

Sci-Fi City

Dit is het themagebied van de toekomst. 2 achtbanen en een Transformers darkride zijn hier te vinden. Ik vond het persoonlijk echt een hele goeie trackless darkride. Misschien wel de beste die ik ooit gedaan heb. Hij gaat erg snel van links naar rechts, versnelt een aantal keer en ook veel rook en vuur effecten. Ook deze darkride vind je in de Amerikaanse Universal parken.

Battlestar Galactica HUMAN & CYLON zijn 2 hele toffe racer achtbanen gebouwd door Vekoma. De ene achtbaan is een inverted en een echte thrill coaster terwijl de andere meer een familie achtbaan is. Je wordt bij allebei de banen omhoog gelanceerd en dat vond ik een hele mooie toevoeging. Ik snapte het thema niet helemaal bij deze attracties. Het was een beetje Alien achtig. Misschien dat ik ooit de film gemist heb waarop deze banen gebaseerd zijn. Zo zijn sommige films alleen in Azië erg populair en dus ook toegevoegd in Universal Studios Signapore.

In dit themagebied was verder nog een Transformers meet en greet en een theekopjesmolen in een ruimt thema te vinden. Van Sci-Fi City loop ik door naar het laatste themagebied van het park namelijk New York.

New York

Een themagebied in de stijl van New York. De naam zegt het al natuurlijk. In dit themagebied vind je 1 attractie en een show. Lights, Camera, Action! Hosted by Steven Spielberg. Dit is een hele goeie show. Je kreeg een kijkje achter de schermen van een film van Steven Spielberg. Eerst een voorshow waarin hij alles uitlegt over film techniek. Daarna loop je verder naar een show gebouw waar je dus daadwerkelijk een kijkje achter de schermen krijgt. Ontzettend tof en interessant om te zien.

Sesame Street Spaghetti Space Chase is een darkride eigenlijk gemaakt voor kinderen maar ik vond ride zelf ook wel heel erg leuk. Dat komt omdat ik zelf ook opgegroeid ben met Sesam Straat en je daardoor veel dingen herkend. De ride zelf was erg kort. Als je dit themagebied hebt gehad dan kom je weer terug bij het eerste themagebied.

Conclusie

Het park zelf is zeker een bezoek waard alles is mooi onderhouden en aangelegd. Het park heeft een aantal goeie maar ook unieke attracties die je niet zo snel ergens anders ziet. Ik was er op een rustige dag en heb nergens langer dan 10 minuten moeten wachten. Bij veel attracties was ook een single rider wachtrij wat het op de drukkere dagen ook fijn maakt. Het is geen groot pretpark. Je kan makkelijke alle attracties op een dag doen en sommige misschien zelfs vaker. Het enige nadeel is dat je bij elke achtbaan al je spullen in een locker moet doen en daarna door een poortje moet. Dit allemaal om te checken of je echt niks bij je hebt. Gelukkig waren die lockers wel gratis dus dat maakt het minder erg. Het personeel was heel vriendelijk en werkte goed door. Verder was het park erg netjes en lag het er goed bij. Als je ooit in Singapore bent moet het zeker een bezoekje brengen. De intree prijs was 60 Singaporese Dollar dat is dan z’n 38 euro dus dat was een prima prijs vind ik zelf.

Dit waren mijn 2 gastblogs op Parkinside. Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen. Wil je nou op de hoogte blijven van mijn pretpark avonturen? Volg me dan op Instagram: @impuslethemepark

 

Leave a Reply