Skip to main content

Brullende motoren, zon, snelheid, Italiaanse vlaggen, rode kleuren. Je vindt het allemaal in het Spaanse Ferrariland. De second gate van Port Aventura. Dit kleine parkje heb ik eenmalig tijdens mijn bezoek aan Port Aventura bezocht. Hoe dit park bevalt en mijn mening? Dat lees je in dit trip report van Ferrariland.

Lees ook de andere blogs van deze trip:

Ingang Ferrariland

Onze dag Ferrariland start voor de dichte poort. Een paar minuten voor 10 komen wij aan. Op dat moment staat er al een handje vol mensen te wachten voor de poort. Al snel zien we de eerste personeelsleden aankomen. Na een korte instructie opent de grote schuifpoort zich met een slakkengangetje. Niet echt wat je van een poort die de normale wereld afscheid van een pretpark met als thema supercars. Eenmaal ons ticket gescand lopen we verder. Op een iets groter plein worden we opnieuw tegengehouden voor de ropedrop. Balen is dat als het park om 10.00 opengaat en je alsnog moet wachten.

Ferrariland Ingang

Gelukkig was het uitzicht bij de ropedrop niet verkeerd. Na enige tijd begonnen ook de eerste Red Force testritten. Omdat het op het plein steeds wat drukker werd wijzigde wij onze plannen. Net als iedereen wilde wij als eerste naar Red Force. Ferrariland bezit ook een Flying Theatre. Deze attracties staan bekend om hun lage capaciteit en daarom besloten wij toch als eerste daarheen te gaan. Na een half uurtje wachten mochten we dan eindelijk het park betreden. Iedereen rende zoals verwacht richting Red Force en wij wandelde rustig richting Flying Dreams waar we ook meteen de eerste bezoekers van de dag waren.

Flying Dreams was mijn eerste ervaring met een Flying Theatre. Ik had hoge verwachtingen maar kwam redelijk teleurgesteld weer buiten. Ik vond het geluid veel en veelste hard. Ook was het beeld alles behalve scherp. Verder was ik wel onder de indruk van het systeem zelf en wilde ik graag This is Holland bezoeken om te kijken hoe ik dat zou vinden. Dat heb ik ook gedaan en een review over geschreven op mijn blog.

 

Ferrariland

Het park zelf ligt er prima bij. Het is op de meeste plekken mooi aangekleed met bekende en belangrijke gebouwen uit Italië. Die oudere en klassieke bouwstijl wordt goed afgewisseld met de moderne gebouwen die een en al Ferrari ademen. Het is een klein parkje en zou wat mij betreft beter als themagebied bij Port Aventura betrokken kunnen worden dan als een echte second gate zoals het nu is.

In het park vind je ook 2 vrije val torens. Bij de een word je rustig omhoog getakeld en val je naar beneden terwijl je bij de andere omhoog geschoten wordt. Tof dat je hier een keus kan maken in welk van de 2 varianten je wilt gaan. Je hebt ook een mooi uitzicht over het park en Red Force. Het zijn zeker niet de beste vrije val torens die ik gedaan heb maar passen prima in dit parkje.

In Ferrariland vind je natuurlijk ook het Ferrari museum. Een klein indoor museum over de geschiedenis van Ferrari. Ik ben zelf totaal geen autoliefhebber en het kan mij dus helaas ook niet bekoren. Het enige toffe in het museum vond ik de paar echte auto’s uit de formule 1 die er stonden.

Ferrariland

Dit vond ik wel tof. Ferrari formule 1 wagen met op de achtergrond de parel van het park.

De grootste achtbaan en tevens enigste (noemenswaardige) achtbaan van het park is natuurlijk Red Force. Dit is de snelste en hoogste achtbaan van Europa. De hoogte is ook echt immens. Vanuit het hele resort zie je deze achtbaan maar op het moment dat je er echt onder staat valt pas op hoe enorm het bouwsel is. De baan zelf was in ons geval maar 10 minuten wachten en ze reden met 2 treinen. Dat is dus echt top. De single rider was constant helemaal leeg en deze heb ik dus ook flink uitgebuit. In totaal ben ik 3,5 uur in dit park geweest en heb ik een ruime 13 rondjes op Red Force gemaakt. Met de single rider is het altijd maar de vraag op welke plek je ingedeeld wordt. Ik had een aantal keer het geluk om op de achterste rij te mogen plaatsnemen. De lancering zelf is prima. Het is niet de meest krachtige die ik ooit gedaan heb maar hij is ook zeer zeker niet slecht. De lancering blijft maar gaan en gaan en er lijkt geen einde aan te komen. 180 km per uur is natuurlijk ook een flinke snelheid en zeker op het eind van de lancering merk je dat de karretjes er moeite mee beginnen te krijgen. Het kan achterin dus ook zeer zeker een ruwe rit zijn wat dat betreft.

Toen ik het park wilde gaan verlaten vanwege het feit dat ik wel behoefte begon te krijgen aan wat schaduw besloot ik richting Port Aventura te gaan. Ik kwam nog eenmaal langs de ingang van Red Force en wilde eigenlijk toch die frontrow nog een keertje pakken. Omdat ik in de single rider minder kans maakte besloot ik 10 min aan te schuiven in de normale wachtrij. Ik had blijkbaar een engeltje op mijn schouder en werd ingedeeld op de frontrow. Met een verplichte veiligheidsbril op mijn neus had ik een heerlijk laatste ritje. Natuurlijk moest ik ook de onride foto kopen en ben ik echt heel blij mee.

Red Force onride foto

Al met al is dit best een vermakelijk parkje voor een paar uur. Buiten red Force en Flying Dreams (als je nog geen flying theatre hebt gedaan) zijn er niet heel veel top attracties. Het park kenmerkt zich door de luxere Ferrari uitstraling en ook wel de Ferrari prijzen ;). Wat mij betreft zou dit park beter dienen als extra themagebied voor Port Aventura dan een second gate. Als je in het resort bent is het 100% de moeite waard om te bezoeken. Een ritje Red Force kan je zeker niet laten liggen als je in de buurt bent. Uiteindelijk ben ik 3,5 uur binnen geweest en zijn we de andere dagen ook niet meer terug gegaan. Dit omdat je vanuit het resort maar 1 keer toegang hebt tot Ferrariland i.t.t. onbeperkt Port Aventura.

 

Lees ook: Mijn pretparkplannen vallen in het water

Leave a Reply