Skip to main content

Eerste trein van nieuwe familie achtbaan Wakala aangekomen in Bellewaerde

 

Het Belgische attractie en dierenpark Bellewaerde zit niet stil in deze Coronacrisis. Ondanks dat het park gesloten is voor bezoekers wordt er hard gewerkt aan de nieuwe familie achtbaan die in 2020 zal openen. Zo is vandaag de eerste trein van de nieuwe achtbaan Wakala aangekomen in het park.

Lees ook: Wakala wordt de naam van de nieuwe familie achtbaan in Bellewaerde

 

Vandaag deelde Bellewaerde op sociale media de eerste beelden van de nieuwe trein. Deze trein staat nu ook op de baan en dat is een grote stap in de goede richting. Hierdoor kan de elektra en andere technologie verder aangelegd worden en zullen uiteindelijk ook snel de eerste testritten plaats vinden. Uiteindelijk zullen er nog 2 andere treinen volgen. Namelijke een groene en een rode. Voor het hele project is door het Belgische park zo’n 7,5 miljoen euro uitgetrokken.

Nieuwe Trein Wakala Bellewaerde

De familie achtbaan komt in het (nieuwe) Canadese themagebied. De naam Wakala is een knipoog naar de Kwakiutl cultuur van de Canadese Indianen. Kano’s zijn het belangrijkste vervoersmiddel voor deze indianen. Dat is goed terug te zien in de eerste trein van Wakala die op de baan geplaatst zijn. De achtbaan krijgt diverse elementen zoals 2 liftheuvels, een kruising met het traject van de Dawson Duel. Het hoogste punt bevind zich midden op de vijver waarna de treinen achterwaarts zullen terugkeren. Met een topsnelheid van 50 km/u en een maximale hoogte van 21 m.

Wanneer de nieuwe baan in zal openen is helaas nog niet bekend. De planning was het voorjaar van 2020. Dit zal hoogstwaarschijnlijk niet gebeuren aangezien het park momenteel gesloten is vanwege de Coronacrisis.

Nieuwe Treinen Wakala Bellewaerde

Leave a Reply