Skip to main content

Toverland zet pendelbus in: deze zomer goed bereikbaar per openbaar vervoer

Provincie Limburg en Toverland zetten deze zomervakantie een speciale pendelbus in vanaf treinstation Horst-Sevenum. Door deze pendelbus, die dient als aanvulling op de reguliere busdienst van Arriva, is het attractiepark deze zomer elke dag bereikbaar per openbaar vervoer. De nieuwe dienstregeling start per 1 juli. Via ns.nl/spoordeelwinkel kunnen reizigers een voordelige combinatiedeal voor trein, bus en entree Toverland bestellen.

 In de weekenden en avonden is Attractiepark Toverland momenteel niet per bus bereikbaar vanaf het dichtstbijzijnde treinstation Horst-Sevenum. Vanaf 1 juli komt hier echter verandering in. De reguliere doordeweekse busdienst (Arriva lijn 79) rijdt ’s avonds een uur langer door. De laatste bus vertrekt dan om 19.47 uur naar station Horst-Sevenum. Hierdoor kunnen zowel de bezoekers als de medewerkers van Toverland het attractiepark beter met de bus bereiken en ook de terugreis beter inzetten. In de weekenden rijdt een speciale pendelbus (lijn 179).

Carin van Berkel, Commercieel Directeur Toverland, is erg blij met deze ontwikkeling. “Met de groei van Toverland groeit ook het aantal gasten en medewerkers dat Toverland per openbaar vervoer wil bezoeken. Een goede bereikbaarheid per openbaar vervoer is dan ook van groot belang voor onze bezoekers en medewerkers. Het past binnen onze groeiambities én ons streven naar duurzaamheid.”

Provincie Limburg draagt samen met Toverland bij aan de totstandkoming van de pendeldienst. De speciale pendelbus wordt gereden door vervoerder Arriva.

Dienstregeling pendelbus

De pendelbus rijdt in de weekenden van zaterdag 6 juli tot en met zondag 1 september, twee weken langer dan vorig jaar. In deze periode is Toverland elke dag geopend van 10.00 uur tot minimaal 18.00 uur. De dienstregeling van de pendelbus is aangepast aan de openingstijden van het attractiepark. Tijdens de Midzomeravonden, die van 17 juli tot en met 17 augustus elke woensdag en zaterdag plaatsvinden, is Toverland geopend tot 23.00 uur. Ook op die avonden rijdt de pendelbus. De dienstregeling is terug te vinden in de reisplanners van Arriva en NS en via 9292.nl.

Combinatiedeal trein, bus en Toverland

Via ns.nl/spoordeelwinkel is vanaf 1 juli een interessante combinatiedeal te bestellen. Volwassenen betalen slechts € 34,- voor de rit met de trein, de Arriva bus en een entreeticket voor Toverland. De prijs voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar is € 24,-. Het is ook mogelijk om met de OV-chipkaart te reizen. Een enkele busreis vanaf station Horst-Sevenum naar het attractiepark kost € 2,21. Bij de buschauffeur kan de reiziger tevens een daldagkaart kopen voor € 7,10 (retour, geldig voor 1 volwassene en 2 kinderen tot en met 11 jaar).

Leave a Reply