Skip to main content

Toverland plaatst bijzondere boomsoorten in het buitengebied van Expedition Zork

Attractiepark Toverland heeft de vaart er aardig in. Op de bouwplaats van Expedition Zork wordt het steeds groener na de komst van een aantal reusachtige bomen. Met behulp van deze bomen wilt het park het uitgediepte verhaal van de wildwaterbaan vertellen.

De modderige vlakte heeft op veel plekken al plaatsgemaakt voor de bouw van rotsformaties. Daarnaast zijn er op veel plekken al grote zwerfkeien geplaatst die voor een natuurlijke uitstraling moeten gaan zorgen. Om het buitengebied écht een natuurlijke uitstraling te geven, is er volop groen nodig. Zo lopen bezoekers bij de outdoor-beleving Maximus’ Wunderball straks tussen een dicht dennenbos. In bijna alle gevallen gaat het al om volwassenen bomen, zodat deze al het beoogde sfeertje neer kunnen zetten.

Oostenrijkse den

Het buitengebied rondom de wildwaterbaan kent straks veel nieuwe bomen. Hier zitten zelfs bomen tussen die een hoogte van 10 meter kunnen bereiken met een gewicht van 5000kg. Op veel plekken is een gat van ruim 1,5 meter gegraven om de gigantische kluiten te kunnen plaatsen. De bomen passen goed bij het verhaal wat Toverland met dit vernieuwde gebied wilt gaan vertellen. Ook passen de bomen thematisch bij het verhaal dat we hier willen gaan vertellen. Een van de boomsoorten is een Oostenrijkse den. Deze dennen zijn groenblijvend waardoor ze ook in het kale winterseizoen voor volop groen blijven zorgen.

Een boom die ook thematisch in het plaatje past, is de Taxodium distichum. Deze vrij knoestige boom wordt ook wel de moerascipres genoemd, wat perfect aansluit op het verhaal van moeraswezen Zork. In de herfst zal deze prachtig verkleuren naar een rood/oranje kleur, wat weer een heel ander beeld op zal leveren. Ook de reusachtige sequoiadendron gig is bijzonder en wordt niet voor niets mamoetboom genoemd. Deze heeft een prominente plaats gekregen op het centrale eiland middenin de vijver, waar bezoekers met een trekvlot naar de overkant kunnen.

Booster Bike

Toverland zal het landschap ook richting de achtbaan Booster Bike doortrekken. Het hekwerk is daar verwijderd waardoor de landscaping van Expedition Zork gedeeltelijk doorloopt onder de achtbaan. Om dit plaatje compleet te maken, zal er nog een speelse vijverpartij worden toegevoegd.

Sinds de opening van de wilderwaterbaan is er al een uitbeelding van Zork te zien in het rotswerk. “Dit achtergrondverhaal is echter nooit uitgediept”, vertelt Peter van Holsteijn, Senior Ontwerper. Expedition Zork zal in het voorjaar van 2022 weer geopend zijn voor bezoekers.

Leave a Reply