Skip to main content

Toverland opent vernieuwde Expedition Zork op 23 april 2022

Attractiepark Toverland werkt sinds eind vorig jaar aan een grote upgrade van boomstamattractie Expedition Zork. Het buitengedeelte van de attractie wordt aangekleed met bomen, rotsen en houtwerk. Daarnaast komt er ook een splashzone te liggen en opent er tegelijk met dit gebied de ballenattractie ”Maximus’ Wunderball”. Het park sprak over een opening in het voorjaar van 2022. Inmiddels is er een interne e-mail naar buiten gelekt waarbij gericht wordt op een opening op zaterdag 23 april. Dit is echter nog wel onder voorbehoud.

De populaire waterattractie van Mack Riders start binnen waarna bezoekers een parcours afleggen van 398 meter. Tijdens de rit maken bezoekers tweemaal een afdaling waarvan de hoogste 15 meter is. Een rit duurt ongeveer 3,5 minuut.

Het parcours kent verder geen verandering tijdens de upgrade. Wel zijn er binnen een aantal baandelen verwijderd en grondig aangepakt. De draaiplatformen werden daarbij ook flink onder handen genomen.

Een belangrijk onderdeel van de vernieuwde Expedition Zork is de toevoeging van een verhaal. Dit verhaal is gebaseerd op Zork, het moerasfiguur wat al sinds de opening van de attractie is te zien tussen de rotsen. Het verhaal wordt versterkt door middel van een vernieuwde wachtrij. De bekende kale zigzag wachtrij heeft plaats moeten maken voor een aangeklede wachtrij waarbij bezoekers onder andere door tenten moeten lopen.

De uitvinder van deze attractie is Maximus Müller, bekend van de Maximus’ Blitz Bahn. Bezoekers kunnen in het park een kijkje nemen in de werkkamer van de uitvinder.

Leave a Reply