Skip to main content

Gastblog Tim | Review Rainbow’s End in Nieuw Zeeland

 

Ik ben Tim 22 jaar en een vriend van Yorick. Ik ben ook een groot pretpark fan. Yorick vroeg mij of ik het leuk vond om een review te schrijven van mijn trip naar Singapore, New Zealand & Australië. In deze trip heb ik 2 parken bezocht. Op de planning stonden meer parken maar helaas heeft COVID-19 roet in het eten gegooid en heb ik daardoor helaas alleen deze 2 parken kunnen bezoeken. Gelukkig niet de minste parken als je het mij vraagt. In deze blog lees je mijn review van Rainbow’s End

Deel 1: Review: Rainbow’s End

Deel 2: Review: Universal Studios Singapore (beschikbaar vanaf 3 juli)

Rainbow’s End

Rainbow’s End een pretpark gelegen in Auckland (New Zealand) geopend in 1982 en tevens ook het enige pretpark in het land dus alleen om die reden wil je als pretparkfan het park ooit bezocht hebben. Met z’n 7 top attracties is het zeker een bezoekje waard.

Ingang Rainbow's End new zeeland

Ingang van ’t park

Top Attracties.

 1. Stratofear
 2. Fearfall
 3. Corkscrew Coaster
 4. Power Surge
 5. Log Flume
 6. Invader
 7. Gold rush

Dit zijn de top attracties van het park. Het park bestaat uit nog meer attracties maar dat zijn vooral attracties voor de kinderen. In Rainbow’s end staan vooral attracties die afkomstige zijn van parken en kermissen uit Azië, Europa en Amerika.

Grote attracties

De top attractie van het park is toch wel de Corkscrew Coaster een achtbaan die in 1986 nieuw is gebouwd in het park. De baan is gebouwd door Arrow Dynamics de baan is 27m hoog en bevat 1 looping en 2 kurkentrekkers. De achtbaan is sinds het opening jaar in 1986 tot nu 2020 nog steeds het zelfde. Alleen de naam is van Coca-Cola Corkscrew Coaster naar Corkscrew Coaster veranderd. De gekleurde kurkentrekker staat ook symbool voor de naam het park ook zijn alle karretjes van de trein ook allemaal in een andere kleur van de regenboog.

Achtbaan bij Rainbow's end

Corkscrew Coaster

Corkscrew Coaster station

De Log Flume is een attractie gebouwd in 1984 en is in 1998 helemaal opnieuw opgeknapt. Zo kwam daar ook een darkride scene bij met klein beetje het Droomvlucht gevoel van de Efteling. Verder is de Log Flume een zeer leuke attractie die goed past bij het park.

Rainbow's end logflume

Log Flume

Flatrides

Verder zijn alle attracties in Rainbow’s end flatrides zoals;

 1. Stratofear Discovery Revolution van Zamperla geopend in 2014.
 2. Fearfall geopend in 2001 bouwer onbekend. Dit is een freefall die we ook kennen van Walibi Belgium en heeft een goeie, krachtige val.
 3. Power Surge geopend in 2004 door de bouwer Zamperla. Zo’n soort gelijke attractie heeft bij ons ook over de kermissen gereisd. Nu draait die niet zo heftig als op een kermis. Nog steeds een leuke en bijzondere attractie om te doen want je komt zo’n attractie vandaag de dag niet heel vaak meer tegen helaas.
 4. Invader geopend in 2009 dit is een Zamperla Disk’O die we ook kennen van Moviepark Germany. De Invader is precies de zelfde als in Moviepark met de zelfde kleuren en gondel.

 

Fearfall

Mijn ervaring en conclusie

Ik was er gelukkig op een rustige, doordeweekse dag op 3 maart 2020. Ik heb dus gelukkig alle attracties een paar keer kunnen doen. Het park werkte die dag wel met een timetable. Het personeel was heel erg vriendelijke en ze maken graag een praatje met je. Het park zelf een doodlopend park dus je loopt telkens heen en weer maar dat is niet zo erg want zo enorm groot is het niet. Het eten in het park is net als in de meeste pretparken friet, hotdogs en ijsjes maar zoiets is altijd prima met een dagje uit.

De prijzen van het park zijn wel duur de entree was 60 dollar dat is omgerekend zo’n 34 euro vind ik persoonlijk wel prijzig maar dat komt ook omdat het een duur land is. Zou ik het park aanraden? Ja! Als je van thrill houd is het zeker een bezoek waard als je er ooit in buurt bent. Het is natuurlijk ook heel erg tof om te zeggen dat je in het enigste pretpark van New Zealand bent geweest.

 

Wil je op de hoogte blijven van al mijn pretpark avonturen? Volg mij dan op Instagram: @impulsethemepark 

 

Leave a Reply