Skip to main content

Tilburgse-kermis 2021 gaat door! Wel in aangepaste vorm

De Vakantiekermis 2021 gaat door in aangepaste vorm. Bezoekers kunnen weer zwieren en zwaaien op een van de 2 kermisterreinen tussen de Paleisring en het Besterdplein. Deze Vakantiekermis is ruimer van opzet dan in 2020.

De Vakantiekermis is van 16 juli t/m 25 juli.

Kermis en Tilburg onlosmakelijk verbonden 

Kermiswethouder Rolph Dols is blij dat er ook dit jaar een Vakantiekermis is. “Kermis is onlosmakelijk verbonden met Tilburg en de kermisliefhebbers. Een echte Tilburgse Kermis zit er nog niet in, maar op deze manier verwachten we toch een gezellige en veilige kermis te kunnen organiseren. De komende weken gaan we met alle betrokkenen samen invulling geven aan de Vakantiekermis.” 

Maatregelen

In juli zijn er naar verwachting nog een aantal coronamaatregelen van kracht. Daarom is er op de Vakantiekermis meer ruimte tussen de attracties en is het kermisterrein ook dit jaar nog omsloten met hekken. Bij de toegangspoorten wordt het aantal bezoekers geteld, zodat het niet te druk wordt op het kermisterrein. Zo zorgt de gemeente ervoor dat bezoekers 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden.

Geen toegangstest voor kermis

Het kermisterrein wordt geen ‘testen met toegang – locatie’. Wel vinden er diverse side-events plaats zoals Desperados Roadshow en Holy Pink waarbij toegangstesten noodzakelijk zijn. Roze maandag gaat helaas niet door dit jaar. Wel heeft Stichting Roze Maandag een mooi digitaal alternatief.