Skip to main content

The Making Of van Avengers: Power the Night

Van 28 januari tot 8 mei 2023 licht The Twilight Zone Tower of Terror in Parijs elke nacht op onder de avondshow Avengers: Power the Night. In een interview met Arnaud Feredj en Ben Spalding vertellen de regisseur en producer over de creatie en uitvoering van de exclusieve show.

Morgenavond vindt de première van Avengers: Power the Night plaats. In een interview met de twee spilfiguren in de opvoering van de allernieuwste droneshow in het Parijse Disneypark, bespreken Feredj en Spalding uitvoerig alle details die tot show leidden. “Het idee ontstond vorig jaar in augustus”, aldus Ben Spalding. Volgens hem wakkerden zowel de populaire Disney D-Lightshow als de openingsshow van het Avengers Campus themagebied de creativiteit aan. “We wilden iets creëren dat nóg indrukwekkender was en The Twilight Zone Tower of Terror was de perfecte plek om dit tot stand te brengen.” Arnaud Feredj kwam in beeld toen het team op zoek ging naar een samenhangend verhaal achter de toekomstige show. In het interview vertelt Feredj op zijn beurt hoe de link tussen de recruits in het park en de locatie van de show snel gelegd werd. “Hoe we het verhaal konden vertellen? Met drones, natuurlijk!”

Viering van de krachten van de Marvelhelden

Met Avengers: Power the Night willen de verschillende creatieve teams van het avondentertainment de gasten meenemen op een emotionele reis. Dit allemaal met behulp van verschillende favoriete Marvelhelden als Iron Man, de Hulk en Shang-Chi. Daarnaast krijgen ook Doctor Strange en F.R.I.D.A.Y. een rol in het schouwspel. Verder voeren niet alleen de helden en drones hun “choreografie” op, maar worden ze natuurlijk vergezeld van vuurwerk, muziek en lichtspel. “Marvel heeft het unieke vermogen om alle doelgroepen aan te spreken door zijn veelvoud aan superhelden, personages en zelfs antihelden”, vervolgt Feredj. “Het doel van de show was altijd om een zo breed mogelijk publiek te bereiken en zoveel mogelijk mensen te verbazen.”

Gigantische uitdaging

De allernieuwste entertainmentaanwinst in Disneyland Paris kwam in maar liefst drie maanden tot stand. Deze korte termijn vormde de allergrootste uitdaging. Ben Spalding vertelt over de ware “pool van gepassioneerde experts” die het themapark als deel van haar team mag beschouwen. “Er is mij altijd verteld dat om buitengewone dingen te creëren, je jezelf moet omringen met de besten. En dat is waar, ik geloof het echt. We hebben experts die hun hart geven aan alles wat ze doen. Het is echt uniek en magisch!”