Skip to main content

Technische tekening ‘Banditoland’ voor Slagharen naar buiten

gebracht

Onlangs zijn er technische tekeningen vrijgekomen van de nieuwe achtbaan in Slagharen. De tekeningen zijn voor het eerst gedeeld op pretpark forum Pretpark.club. In de belangrijkste tekening kunnen we meer details achterhalen van wat er te wachten voor de achtbaan die momenteel wordt ontwikkeld voor Slagharen. Ook is hiermee bekend geworden dat de achtbaan niet de enige nieuwe attractie wordt voor het park.

Technische tekening ‘Banditoland’ via ‘Marvin’ op Pretpark.club

Enquête

In maart 2022 heeft Slagharen bekend gemaakt dat ze bezig zijn met ontwikkeling van een nieuwe achtbaan. Aan de hand van een enquête, konden de bezoekers van het park een voorkeur kiezen voor het type van de baan. Dit werd gedaan doormiddel van een kort filmpje met drie verschillende achtbanen. Dave Storm, algemeen directeur van Slagharen, heeft laten weten dat het hier niet specifiek gaat om de verschillende verlopen van de achtbanen, maar puur om het type.

De drie verschillende optie’s waren vermoedelijk een Premier Rides boemerang model, Vekoma lanceer achtbaan met kettinglift en een Gerstlauer met verticale lift. Bij alle drie de optie’s gaat het om een hangende achtbaan. Uit de resultaten, bleek het Vekoma model het populairst met 45% van de stemmers. Op nummer twee werd gekozen voor de Gerstlauer met 41%. De Premier Rides is duidelijk het minst populair met 6% tot 8% van de stemmers. Veel gehoorde kritiek op de laatste is het boemerang element wat we ook al terug zien bij Gold Rush. De eerder geopende achtbaan in hetzelfde park.

Banditoland

De nieuwe achtbaan gaat zijn plek vinden achter het reuzenrad. Dit is de plek waar voorheen de Buffalo huisjes stonden. Naast de achtbaan, komen twee infill-attractie met een kleine footprint. Wat dat precies gaat worden, is momenteel nog onbekend. Op de technische tekening, gaat het hier wel om cirkelvormige constructies. Daarnaast komt er nog een speelgebied in het nieuwe mini themagebied. Als werktitel, heeft het nieuwe gebied de werktitel ‘Banditoland’ gekregen. Banditoland moet fungeren als fase 3 van een meerjarenplan.

Op de technische tekening vinden we ook al een ingetekende achtbaan lay-out. Of het hier gaat om het uiteindelijke ontwerp is nog onbekend. Het is in ieder geval duidelijk dat geen van de drie optie’s van de enquête een vergelijkbare lay-out heeft. Gebruiker ‘Zingo’ maakt op Pretpark.club al een scherpe opmerking. Hij wist namelijk te melden dat we op de tekening, een gespiegelde versie van de DrageKongen in Djurs Summerland zien. Dit is opvallend, want deze achtbaan is gebouwd door Intamin. Een bouwer die vermoedelijk nog niet eerder voorbij is gekomen bij de eerder gedeelde enquête. Dit is wel een hangende achtbaan en dus vergelijkbaar met de drie concepten.

Slagharen hoopt met deze uitbreiding naar 1,600.000 miljoen jaarlijkse bezoekers te stijgen. 600.000 van die bezoekers worden verwacht vanuit het vakantiepark. De overige miljoen moet dan uit dagjesbezoekers komen. Het park is ook bezig met het uitbreiden van de openingstijden. In de huidige situatie mag het park iedere dag van 07:00u tot en met 23:00u attracties draaien. In de nieuwe aanvraag, wilt het park 24u per dag draaien en ook dit iedere dag. Een interessante ontwikkeling voor de komende jaren.

Pretpark-jaar 2024

Het lijkt erop dat de achtbaan moet openen in 2024 en dat de bouw moet starten in 2023. 2024 wordt daarmee een wel heel bijzonder pretpark-jaar. 2024 brengt ons de opening van Danse Macabre en Grand Efteling Hotel in de Efteling, en de Raptor Single-Rail achtbaan in Walibi Holland. Europa Park oogt op een opening in 2023 met hun nieuwe Voltron achtbaan en Kroatië gebied. Ook Plopsaland de Panne is bezig met de ontwikkeling van een Bumba indoor gebied met een geplande opening in 2023. Attractiepark Hellendoorn hoopt op een opening van 2023 met hun nieuwe achtbaan Ridderstrijd. Voor Parc Asterix staat nog een Intamin lanceer achtbaan gepland. Toutatis, de nieuwe achtbaan, werd geïnspireerd door Taron in Phantasialand.

Toverland en Phantasialand blijken ook nog projecten in de planning te hebben. Voor deze projecten is nog niks bekend. Voor Toverland wordt gesproken over een opening in 2023. Het befaamde London Resort heeft een beoogde opening van 2025. Verder gaat het Walt Disney Studios Park in Parijs nog werken aan een Frozen themagebied en een, mogelijk geschrapt, Star Wars themagebied. Het lijkt er dus op dat Slagharen mee wilt doen met de Titanen-strijd de we de komende jaren in pretpark-land kunnen verwachten.

Leave a Reply