Skip to main content

Spectaculaire megacoaster Kondaa klaar voor de opening van Walibi op 8 mei

28 april 2021 – Walibi Belgium bevestigt het nieuws waar vele sensatieliefhebbers al maanden vol ongeduld naar uitkijken: Kondaa, de snelste en hoogste achtbaan van de Benelux, zal klaar zijn voor de opening van het park op 8 mei. De spectaculaire megacoaster en het omringende gebied “Exotic World” vormen de belangrijkste investering ooit in de geschiedenis van het pretpark.

Vanaf zaterdag 8 mei is een bezoekje aan Walibi eindelijk weer mogelijk. Het Buitenplan treedt dan in werking. Het park wacht wel nog op het ministerieel besluit dat de openingsmodaliteiten moet verduidelijken.  

Ondertussen verdubbelt Walibi het goede openingsnieuws want op 8 mei zal het publiek ook kunnen kennismaken met de langverwachte megacoaster, Kondaa.

De achtbaan torent 50m hoog boven het park uit en raast aan een topsnelheid van 113km/u over een parcours van 1.2km. Deze opzienbarende attractie breekt ook twee wereldrecords: Kondaa is de megacoaster met het meeste aantal verschillende parcourselementen én de eerste megacoaster met 15 airtimemomenten! Airtime wat?! Dat is het gevoel van gewichtloosheid; door de snelheid word je uit jouw zitje getild. Een bezoeker zal 1/3 van de tijd die hij of zij in Kondaa doorbrengt zijn zitje nauwelijks aanraken. Kondaa bevindt zich in een gloednieuwe zone: Exotic World. Hiervoor werd een gebied van 4.5ha toegevoegd aan het park. Bezoekers zullen ondergedompeld worden in een vergeten exotische wereld waar een krachtig en mysterieus wezen overheerst…

“Het enthousiasme van het publiek, zowel op nationaal als internationaal vlak, voor Kondaa is verbluffend. Tijdens de opbouw merkten we zelfs dat pretparkliefhebbers uren rond de zone kampeerden om een glimp van de attractie op te vangen. Dit is nooit gezien! Kondaa en Exotic World vormen de belangrijkste investering ooit voor Walibi en we zijn overtuigd dat dit project de uitstraling van het park op Europees vlak zal versterken.”

Jean-Christophe Parent, CEO Walibi Belgium

Praktische info

Openingskalender, tickets en coronamaatregelen : www.walibi.be/nl