Skip to main content

Rulantica vormt decor voor Waterspelen

Vanaf 22 oktober start Duitse televisiezender RTL met het uitzenden van de nieuwe spelshow “Wasserpiele”. Hierin strijden acht bekende Duitsers om de “Gouden Badmuts” in waterpark Rulantica.

Rulantica, het waterpark van Europa-Park in Rust, vormt nog dit najaar het toneel van een nieuwe, Duitse televisieshow. Acht bekende deelnemers zullen zich aan verschillende uitdagingen wagen in een poging de “Gouden Badmuts” te winnen. Hierbij moeten onder andere de 30 glijbanen in het waterparadijs van de familie Mack voor adrenaline en gekke wedstrijden zorgen. Ook een portie humor lijkt niet te gaan ontbreken.

© RTL / Markus Hertrich

Kritiek

Gezien de huidige energiecrisis lijkt de Duitse pers ook wat kritiek op de show te hebben. Waar vele Duitse zwembaden en -clubs worstelen met de energieprijzen, lijkt Rulantica nog geen grote middelen in de strijd in te zetten. Zij meldden de watertemperatuur nog tussen de 27° en 32° te houden, maar naar verluid moesten andere complexen deze reeds verlagen. Hierdoor rijst de vraag of de komische watershow positief ontvangen zal worden door haar kijkers.

bron