Skip to main content

Review: Sesamstraat darkride Street Mission

 

In het Spaanse themapark Port Aventura vinden we het themagebied Sesamo Aventura gebaseerd op de Amerikaanse kinderserie Sesame Street. Dit themagebied opende in 2011 met verschillende kinderattracties. Op 6 april 2019 tijdens de opening van het nieuwe seizoen opende de interactieve trackless darkride Street Mission. In deze review van Street Mission ga ik dieper induiken op mijn ervaring en mening van deze attractie en geef ik misschien wel antwoord op de belangrijkste vraag: Is deze attractie ook leuk voor volwassenen?

Lees ook: Mijn pin verzameling: De start van iets nieuws

Ingang van de interactieve darkride street mission in Port Aventura

Aankomst plein

Als je bij de ingang van Street Mission wilt komen voelt dat ietwat vreemd. Je loopt het themagebied Sesamo Aventura voor je gevoel uit om vervolgens met een kleine bocht het gebied weer in te wandelen. Je kunt ook de oversteekplaats van het treintje gebruiken. Op die manier blijf je wel binnen het themagebied maar deze route voelt niet heel voor de hand liggend.

Eenmaal aangekomen sta je op een soort surrealistisch dorpspleintje met felle kleuren en vreemde verhoudingen van de gebouwen. Midden op het plein staat een fontein met het beeld van detective Coco. Zoals jullie in mijn van bouw tot rit: Taron blog hebben kunnen lezen ga ik het liefst zo spoiler mogelijk vrij aan een attractie beginnen. Zo ook Street Mission. Buiten het feit dat het een interactieve darkride is had ik oprecht nog niks gezien van de binnenkant. Op het eerste zicht ziet deze attractie er van buiten al fantastisch uit. Ik was dan ook ontzettend nieuwsgierig over wat er binnen zou gaan gebeuren.

Wachtrij en voorshow

Als je door de voordeur van een van de gebouwen loopt kom je in de wachtrij. Gelukkig was het voor ons walk on en hadden we alle tijd om de wachtrij rustig te bekijken.

Meteen wordt duidelijk dat je op de juiste plek bent. Het is precies zoals je het verwacht van een detective kantoor. Een beetje donker, rommelig en hier en daar wat stoffig. Aan de muur hangen verschillende uitgewerkte plannen. Ook staat er een bureau met verschillende boeken erop. Op de archief kasten vind je leuke verwijzingen naar Sesamstraat. Boven in de ruimte zie je een glazen wand met een soort balkon.

De deur bovenaan het balkon zwaait open een Detective Coco komt tevoorschijn. Hardop denkend begint detective Coco hiermee de ruim 11 minuten durende voorshow. Helaas volledig in het Spaans en begrijp je er dus geen knars van. Het Spaanse pretpark publiek kan de voorshow wel enorm waarderen. Aandachtig kijken en luisteren de Spanjaarden naar de voorshow. Zo nu en dan kan er ook nog een lach vanaf. De overige bezoekers zullen het moeten doen met de mooie animatronic en de virtuele delen van de voorshow.

Wachtrij Port Aventura darkride street mission

De rit

Eenmaal plaatsgenomen in hetzelfde type karretjes als Symbolica alleen dan met een interactieve Wii-controller (want ja, daar lijkt het op) begint je rit. Steeds rijd je een stukje en wisselen animatronics en echte thematisering zich af met schermen. Normaal gezien ben ik niet zo’n fan van schermen in een darkride maar op deze manier is het echt goed uitgevoerd. Soms moet je echt even goed kijken waar de overgang zit tussen scherm en fysieke objecten.

Tijdens je avontuur kom je in verschillende leuke scenes terecht. Van buiten in een park/speeltuin tot in een café. Natuurlijk passeer je ook het kasteel van graaf Tel. Deze scene bevat ook een enorm scherm waarbij je door het kasteel vliegt. Hierbij word je evenwicht echt even op de proef gesteld. Wat mij betreft beter dan de soortgelijke scenes in bijvoorbeeld ratatouille.

Het enige oprecht jammere aan deze rit is dat de vloeren niet afgewerkt zijn. In Symbolica zijn de vloeren bijpassend aan de verschillende scenes en dat is hier niet het geval. Je rijd overal op de donkere kale vloer. Ook de plafonds zijn niet overal helemaal goed weggewerkt. Toegegeven in vergelijking met de plafonds van it’s a small world valt dit allemaal reuze mee. Als je hier doorheen kan kijken dan heb je gewoon echt een prime afgewerkte attractie.

Rit voertuig darkride Street mission Port Aventura

Conclusie

Ik kwam vol verbazing uit deze darkride. Ik had oprecht niet verwacht dat deze attractie zo leuk zou zijn. Ik had al een aantal goeie verhalen gehoord en deze werden dan ook echt alleen maar bevestigd. Het trackless rit systeem vind ik echt een van de tofste dingen die er zijn. Het geeft zo ontzettend veel leuke en onvoorspelbare mogelijkheden waar in de toekomst voor mijn gevoel nog veel meer uit valt te halen.

Het algehele plaatje van deze attractie is top. Het is de enigste darkride in Port Aventura en ze hebben zich op darkride gebied ook zeker op de kaart gezet. Als dit een voorbode is voor darkrides die mogelijk kunnen gaan volgen in dit park dan ben ik bij voorbaat al enthousiast.

Daarmee kan ik de conclusie trekken dat deze attractie ook zeer zeker aan te raden is voor volwassenen. Een must do die je tijdens je vakantie in Port Aventura gegarandeerd vaker gaat doen.

 

Ingang interactieve darkride street mission in Port Aventura

Plus en minpunten

+ geweldige darkride met prima afwerking op de meeste plekken

+ mooie animatronic in de voorshow & rit zelf

+ geur effecten

+ het stuk door het kasteel van graaf Tel

+ mooie details in de wachtrij

 

–  voorshow & attractie is volledig spaans

–  afwerking van de vloer

–  wanneer hier een lange wachtrij voor staat is de wachtrij saai

 

Leave a Reply