Skip to main content

Pokémon Days in pretparken

Het is vandaag International Pokémon Day. Iets wat al jaren gevierd wordt over de hele wereld.

Nu hoor ik je denken, Pokémon op een pretpark website. Dat heeft niets met elkaar te maken. Maar niets is minder waar.
Laten we terug gaan in de tijd, rond 2008. De eerste Pokémon Day werd georganiseerd in Avonturenpark Hellendoorn, waarna het in 2008 verplaatst werd naar Walibi World. Nu beter bekend als Walibi Holland.

Voor een paar jaar op rij werden de Pokémon Days georganieerd in het park door Nintendo. De dag zat vol met Pokémon meet & greets. Bezoekers hadden de mogelijkheid om spellen en trading card wedstrijden te spelen. Daarnaast was er veel verkoop van merchandise. Helaas was 2010 het laatste jaar dat dit event gehouden werd.

In de zomer van 2016 zitten de parken weer vol met Pokémon. Dit keer niet in één park maar alle parken. Pokémon Go was gereleased, en iedere pretparkfan die dit spel in die tijd heeft gespeelt weet dat de parken een perfecte plek waren om Pokémons te vangen.
Het was zo erg op een gegeven moment dat parken specialen borden bij de ingang neer moesten zetten om er voor te zorgen dat mensen niet over hekken gingen klimmen om bepaalde Pokémons te vangen.

Nu vandaag is het Internationale Pokémon dag. Helaas wordt het niet meer gevierd in de Nederlandse pretparken zoals 10 jaar geleden. Toch organiseerd Walibi Holland deze zomer Walibi Play van 13 t/m 15 mei 2022. Of hier ook weer Pokémons aanwezig gaan zijn, dat is nog even afwachten.

Leave a Reply