Skip to main content

Phantasialand bezoeken tijdens Corona

Ondanks Corona kun je gewoon diverse pretparken bezoeken. Zo doende trok ik (Trishtan) naar Phantasialand, voor mij één van de tofste pretparken in Duitsland! Ik heb een vrij aparte manier van Phantasialand bezoeken omdat ik voor Corona een abonnement had en er maandelijks te vinden was. Daarom doe ik het tijdens mijn dagje Phantasialand lekker rustig aan. Ik geniet niet alleen van de attracties maar ook van de sfeer. Dit gezegd hebbende kunnen we de blog beginnen.

Lees ook: Wat kunnen we verwachten van pretpark seizoen 2021?!

Aankomst

Na een rit van ongeveer 3 uur aangekomen bij de hoofdentree van Phantasialand waar mijn pretpark dagje kon beginnen! Na een vriendelijke verwelkoming en mijn handen gedesinfecteerd te hebben mijn weg vervolgt naar Black Mamba een te gekke B&M inverted coaster om de slaap uit mijn ogen te krijgen. Zo te merken was het niet erg druk op het park voor deze top achtbaan hebben we slechts 35 minuten gewacht.

Van Klugheim naar Mexico

Na “Deep in Africa” te hebben doorkruist mijn pad vervolgt naar Klugheim waar we een heerlijk ritje hebben gemaakt op Taron! Ook voor Taron hebben we niet super lang staan wachten, namelijk 40 minuten. Deze Intamin multilaunch-coaster verrast mij iedere keer weer. De power in combinatie met het prachtige gebied blijft goed! Ook heb ik mijn tijd in Klugheim besteedt aan het maken van prachtige videobeelden die je onderaan deze blog kunt vinden en ook de komende weken op ons YouTube kanaal.

Daarna uiteraard even afkoelen in Chiapas. Weer een top attractie van Intamin met een super thematisering. Wat mij opviel was dat ze de wachtrij van Chiapas hadden voorzien van spatschermen maar deze waren geheel in thema met de rest van de attractie. Het waren een soort van jutte lappen die tussen de palen gespannen waren, Erg mooi gemaakt!

Berlin

Halverwege de middag liepen we Berlin weer in om Maus au chocolat en Das verrückte Hotel Tartüff nog even mee te pakken. Zijn beide leuke infill attracties naast de grote toppers. Ook op aanraden nog even een kijkje genomen bij de ingang van nog te openen themabeleving Rookburgh. Het moet haast wel dat Phantasialand zichzelf weer gaat overtreffen.

Mondkapje

In alle Duitse pretparken waaronder dus ook Phantasialand zijn mondkapjes in de attracties, wachtrijen en overdekte gebieden verplicht. Op voorhand was ik heel bang dat dit mijn dag ging verpesten maar niets bleek minder waar. Na 5 minuten was ik al gewend aan het mondkapje en liep fluitend de wachtrijen door (bij wijzen van spreken dan). Enige hinder ondervond ik helaas wel bij Taron daar moest ik door de snelheid van deze fantastische achtbaan mijn mondkapje op zijn plaats houden. Wat mij betreft geen dealbreaker maar wel iets om rekening mee te houden bij het uitzoeken van je mondkapje.

Wachtrijen

Wat je merkt is dat je in de wachtrijen afhankelijk bent van de mensen die voor en achter je staan, de meeste mensen houden zich wel aan de 1,5 m maar af en toe heb je een enkeling die zich daar niet aan houdt. Het personeel van Phantasialand attendeerde de bezoekers hier heel netjes op! Wat mij opviel was dat er bij iedere wachtrij “toezichthouders” stonden om te kijken of iedereen zijn of haar mondkapje op hield en of je je hield aan de 1,5 meter regel. Ook de spatschermen in diverse wachtrijen waren gethematiseerd wat ook weer een pluspunt is! Op deze manier gaat er weinig van de themabeleving verloren.

Coronaregels in Phantasialand

Al met al heb ik weer genoten van het park. Tot slot wil ik nog wel de regels omtrent corona in Phantasialand met jullie bespreken. Het zijn er niet super veel maar daarom niet minder belangrijk! Ik persoonlijk heb een super  fijne dag gehad. Het was lekker zonnig en niet al te druk waardoor de wachtrijen niet extreem lang waren. We mogen blij zijn dat we in deze gekke tijd toch nog mogen genieten van onze vette hobby!

Mond en Neusbescherming

Het is verplicht een gepast masker te dragen bij de ingangen van het park, in afgesloten ruimten (toiletten, restaurants, shops, …), in de wachtrijen en in de attracties.

1,5 meter afstand houden

Je bent met afstand onze beste bezoeker! De gebruikelijke minimumafstand van 1,5 meter geldt ook in Phantasialand. Voor een betere oriëntatie wordt de minimale afstand in wachtruimtes aangegeven met speciale vloerstickers.

Niezen en hoesten 

Hou je tijdens je bezoek aan de etiquette en hoest of nies in de kromming van uw elleboog of in een wegwerpzakdoek.

Handen wassen

We raden je aan regelmatig je handen te wassen. Overal in het Phantasialand Resort staat er extra desinfectiemiddel voor je klaar.

 

Sfeer video:

Leave a Reply