Skip to main content

Openingsdatum nieuwe achtbaan Walibi Holland bekend

In een uitgelekte memo van Walibi Holland is bevestigd dat het park in de Flevopolder een nieuwe RMC coaster gaat bouwen. RMC staat voor Rocky Mountain Construction. Het wordt een bijzondere variant, het gaat namelijk om een Single-Rail coaster. Dit type achtbaan is pas een paar keer eerder gebouwd en voornamelijk in Amerika. Dat betekent dus een primeur op het Europees vasteland.

De directie van Walibi Holland is de afgelopen dagen samen met project manager Wiebe Damstra op bezoek geweest in de Amerikaanse staat Idaho. Ze hebben daar de laatste zaken geregeld rondom de aankoop van de nieuwe achtbaan. Het is de bedoeling dat de nieuwe coaster op 30 maart 2024 geopend wordt. Hij komt te liggen tussen de bestaande achtbanen Xpress en Goliath.

Vergelijkbare coasters zijn onder andere Wonder Woman Golden Lasso Coaster in Six Flags Fiesta Texas en RailBlazer in California’s Great America. Dit waren allebei prototypes. In Walibi Holland komt het vijfde exemplaar te staan. Directrice Mascha van Till – Taminiau zei hierover: “Het is niet de eerste in de wereld, want wij zijn geen fan van prototypes. wel de eerste van Europa!

Leave a Reply