Skip to main content

Ook Holiday Park krijgt een Tomorrowland themagebied

Pretparkgroep Plopsa investeert 15 miljoen euro in een nieuw Tomorrowland themagebied. De opening staat gepland voor 2024. Om dit nieuwe gebied mogelijk te maken, zal de waterskistuntshow het park moeten verlaten.

Algemeen directeur Steve van den Kerkhof legt uit: “We zijn erg trots dat we samen met Tomorrowland ons aanbod aan attracties in Duitsland kunnen uitbreiden. Met de expertise van onze eigen ontwerpers en de creatieve geesten van Tomorrowland Festival zullen we in Holiday Park een attractie en een themagebied van topklasse creëren”.

Het Belgische zusterpark Plopsaland De Panne ging in 2021 al een samenwerking aan met Tomorrowland. De Xtreme Spinning Coaster The Ride To Happiness opende vorig jaar en is de eerste in zijn soort in Europa. Of er ook een Xtreme Spinning Coaster in Holiday Park komt te staan, is nog onbekend.

Na 30 jaar komt er een einde aan de waterskistuntshow. Holiday Park legt uit: “Door de coronapandemie is het de afgelopen 2,5 jaar niet mogelijk geweest om de show te draaien. Na zo’n lange stilstand voldoet de bouwkundige en technische staat van het hele gebied niet meer aan de verwachtingen van een eigentijdse show.”

Het team van Holiday Park heeft de afgelopen maanden alle mogelijke opties overwogen en besloten om het hele gebied te renoveren en een nieuwe richting te geven. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met het creatieve team van het bekendste festival ter wereld, Tomorrowland. Tomorrowland Managing Director, Bruno Vanwelsenaers, zegt over de samenwerking: “We zijn erg trots op deze nieuwe samenwerking. Duitsland is een van onze grootste People of Tomorrow-landen en we voelen veel liefde van ons buurland. Dankzij deze samenwerking kunnen veel mensen Tomorrowland leren kennen en kunnen we de ervaring blijven uitbreiden.”

De bouw van de nieuwe hoofdattractie gaat dit jaar beginnen en is in 2024 klaar.

Leave a Reply