Skip to main content

Ook Droomvlucht gaat in onderhoud bij Efteling

Al eerder deze maand kondigde Efteling het onderhoud van Joris en de Draak en enkele andere attracties aan. Vandaag wordt ook het uitgebreide opfrissingsplan van Droomvlucht bekend gemaakt. De attractie zal gedurende maar liefst vier maanden sluiten: van 31 oktober tot 4 maart 2023.

Naast de verschillende Eftelingattracties die eerder dit najaar al in onderhoud gingen, kondigt het sprookjespark nu ook de uitgebreide onderhoudsplanning van Droomvlucht aan. Over een tijdsspan van vier maanden wordt de dark ride vooral technisch stevig onder handen genomen. Dit soort opfrissingen is dan ook “veelal onzichtbaar voor de meeste gasten”, legt projectcoördinator Stefan van der Putten uit. Nochtans zullen ook enkele zichtbare elementen weer hersteld worden. “Zo gaan we onder andere de vijverbak in het Zompenwoud repareren, zodat het daar straks weer kan regenen!”. Kostenplaatje van de opfrissing van Droomvlucht? Zes miljoen euro.

Licht- en baanbeleving

Eén van de onzichtbare elementen die een upgrade krijgt, is het baanverloop van de attractie. Naar verluid hoeft niet de volledige “zweefbaan” van Droomvlucht vervangen te worden, maar wel een hoog aantal (260!) tussenstukken. Dit klusje zal volledig handmatig geklaard worden en vormt daarmee één van de meest tijdrovende onderhoudswerken. “Maar wel eentje die ervoor zorgt dat gasten weer jarenlang kunnen genieten van de attractie”, aldus van der Putten. Daarnaast worden ook alle lampen van de attractie vervangen door LED-exemplaren. Hierbij werd uiteraard rekening gehouden met de huidige kleurenbeleving en de nabootsing ervan na de vervanging.

bron: Efteling blog