Skip to main content

Nieuwe Efteling-attractie Danse Macabre prijsgegeven

Nadat enkele dagen geleden al een tekening van het uitzicht van Danse Macabre lekte, krijgen we nu ook meer inzicht in de nieuwe attractie van de Efteling. Zo zal de opvolger van het Spookslot wel degelijk een griezelige show omvatten, die we in 2024 van op een bewegende tribune zullen kunnen aanschouwen. Daarnaast mogen we ons verwachten aan een spookachtig decor gevuld met videoprojecties en hints naar het Spookslot, begeleid door melodieën uit Danse Macabre.

Hoewel geruchten de ronde deden dat Danse Macabre een dome ride zou gaan worden, ontkracht een nieuwe afbeelding van een simulatie van de attractie deze berichten. Het sfeerbeeld toont geen filmbeleving vanop een geronde bank, maar een fysiek decor waarin een cirkelvormig platform centraal staat. Gedurende de rit wordt dat decor tot een waar schouwspel omgetoverd door middel van projecties en special effects. Bezoekers van de attractie zullen plaats kunnen nemen op verschillende houten kloosterbanken op het platform, dat tijdens dit spektakel in beweging zal komen. Op deze manier wordt Danse Macabre straks een volledig vernieuwende beleving in vergelijking met het Spookslot.

Knipogen naar het Spookslot

Ook verschillende details van het decor en de sfeer van Danse Macabre worden prijsgegeven in de conceptafbeelding. Zo lijkt het verhaal zich af te gaan spelen in de onderaardse gewelven van een klooster, compleet met glas-in-loodramen, massief houten deuren en hoge zuilen in gotische stijl. Een groot kerkorgel vormt de eyecatcher van het decor. In het midden van de ruimte zweeft, boven het bewegende platform, de geest van een dirigent. Met de toevoeging van dit personage eert De Efteling naar verluid Ton van de Ven, ontwerper van het Spookslot. Een ander eerbetoon aan de huidige attractie wordt dan weer gecreëerd door middel van de projectie van twee zwevende violen in de gewelven.

Leave a Reply