Skip to main content

Nieuwe concept-art voor Walt disney studio’s park

Disneyland Parijs viert sinds begin maart zijn 30e verjaardag en blijft uitbreiden door achtereenvolgens grootschalige projecten te lanceren, vooral binnen Walt Disney Studios Park.

Avengers Campus – met zijn majestueuze Quinjet-vliegtuig als middelpunt – is de laatste bouwfase ingegaan en zal naar verwachting in de zomer van 2022 worden geopend. En net naast de deur is al begonnen met het toekomstige Frozen-themagebied dat gasten zal onderdompelen in het koninkrijk Arendelle – iconische ijsberg en zo.

Frozen is een van de vele Disney-verhalen die elke dag tot leven komen in Disneyland Parijs. Met betoverende shows en parades, zoals “Disney Stars on Parade” of “Disney Illuminations”, kunnen gasten nu al genieten van de magie van deze succesvolle franchise van de Walt Disney Animation Studios. Naast de uitbreiding van het Walt Disney Studios Park, beloven de renovatiewerkzaamheden in het Disneyland Hotel die ervaring ook buiten de parken, aangezien het ook een koninklijke transformatie ondergaat.

Een wereld met een bevroren thema in Walt Disney Studios Park Elsa, Anna, Olaf en hun vrienden verwelkomen binnenkort gasten in hun eigen wereld in Walt Disney Studios Park. De bouw begon onlangs op het Frozen-themagebied, waarbij het project een beroep deed op de talenten van mensen uit honderden verschillende beroepen, verspreid over Walt Disney Imagineering-teams in Parijs en over de hele wereld.

Diane Oram, Senior Project Manager bij Walt Disney Imagineering Paris, kijkend naar de bouwplaats met Frozen-thema Als gasten het hart van het park naderen, verwelkomt Elsa’s IJskasteel hen van ver. Dit magnifieke bouwwerk zal bovenop een met sneeuw bedekte berg van 30 meter hoog staan, direct naast een meer van 3 hectare. Het koninkrijk Arendelle opent zijn poorten voor het publiek “voor de eerste keer in eeuwigheid”, en bij deze gelegenheid wachten vele ervaringen, waaronder een nieuwe attractie die gasten meeneemt op een reis naast iconische personages uit de wereld van Frozen. Het dorp – met zijn op films geïnspireerde bouwstijl – zal de thuisbasis zijn van een winkel en een restaurant met gerechten met een Scandinavisch tintje. Daarnaast kunnen gasten hun favoriete Personages ontmoeten tijdens een koninklijke Meet & Greet die ze voor altijd zullen herinneren.

Een nieuwe promenade in een weelderige groene omgeving

Om toegang te krijgen tot dit nieuwe gebied, zullen gasten langs een promenade lopen die wordt omringd door weelderige landschappen; een combinatie van thematuinen en groene wandelpaden. Deze fantasiewereld – perfect om te dagdromen of te genieten van entertainment – zal dienen als overgang tussen de nieuwe themagebieden die het toekomstige meer zullen omringen en zal de sfeer van het park volledig veranderen. Hier worden de gasten getrakteerd op een familieattractie in de buitenlucht, een elegant restaurant met bediening aan tafel met 250 zitplaatsen aan de oever van het meer. Met zijn Art Nouveau-ontwerp biedt het restaurant een adembenemend panoramisch uitzicht over het meer, samen met speciale meet-and-greet-mogelijkheden met Disney-personages.

Deze nieuwe projecten zijn de zoveelste stap in het ambitieuze transformatie- en uitbreidingsplan voor Walt Disney Studios Park. Meer informatie zal worden verstrekt naarmate de werken vorderen.

“Sinds de release in 2013 is Frozen een van de favoriete verhalen van onze gasten. Met de start van de werken met betrekking tot dit nieuwe gebied, samen met de prachtige promenade langs het meer die ernaartoe zal leiden, zijn we verheugd om de uitbreiding van Walt Disney Studios Park voort te zetten. We maken gebruik van alle creativiteit en expertise van onze Walt Disney Imagineering-teams – zowel in Parijs als elders – samen met lokaal vakmanschap om Arendelle tot leven te brengen. Dit wordt ongetwijfeld een ervaring die de harten van onze gasten zal doen smelten!” zei David Wilson, vice-president van Walt Disney Imagineering Paris.

Leave a Reply