Skip to main content

Nieuw seizoen in Avonturenpark Hellendoorn

Vanaf zaterdag 9 april beleven families weer een geweldige tijd in Avonturenpark Hellendoorn. Het familiepretpark biedt meer dan 30 topattracties, verschillende spectaculaire shows, in de zomer waterpret in Aquaventura Slidepark en in oktober verschillende spannende Halloween activiteiten. Bovendien wordt er dit seizoen een nieuwe achtbaan geopend. Betreed als dappere ridder ‘RidderStrijd’ en beleef een spannend avontuur op grote hoogte.
 

NIEUW: RidderStrijd

Vanaf medio 2022 kan men genieten van de nieuwste aanwinst: een vierde achtbaan! Recht tegenover achtbaan Balagos wordt RidderStrijd gebouwd. Deze achtbaan heeft draaiende karretjes, bevat meerdere haarspeldbochten, een imposante burcht als decor en een baanlengte van maar liefst 420 meter. René Peul van het Avonturenpark staat te popelen om de nieuwe attractie te openen: ,,We kunnen niet wachten om RidderStrijd te tonen aan onze gasten. Het wordt het laatste hoofdstuk van een uniek drieluik en draait om de legendarische overwinning op de draak Balagos. De achtbaan is volledig gethematiseerd en dompelt je helemaal onder in het Middeleeuwse verhaal.”

Voorjaar

Nog meer goed nieuws: Kareltje & Jasmijn keren weer terug met een gloednieuwe theatershow. Peul vervolgt: ,,Jasmijn is de afgelopen twee seizoenen afwezig geweest in Hellendoorn maar is eindelijk teruggekeerd van haar wereldreis en herenigd met haar grote vriend. Samen beleven ze weer een doldwaas avontuur in het Gouden Theaterpaleis en vermaken ze jong en oud met hun verhalen, liedjes en grapjes”.

Juni is traditiegetrouw de maand waarin er doordeweeks weer veel schoolreisjes verwelkomd worden. ,,De weekenden in juni zijn meestal lekker rustig, dus als je van hele korte wachtrijen houdt, dan is dit het moment om Hellendoorn te bezoeken. Met veel feestdagen, de meivakantie en de terugkeer van Kareltje & Jasmijn belooft het een geweldig voorjaar in Hellendoorn te worden!”

Zomer

Zomer in Hellendoorn; de meest populaire periode van het jaar. Een periode waarin het Avonturenpark iedere dag geopend is en bij mooi weer ook het outdoor Slidepark opent. Dit extra attractiegebied bevat 11 waterglijbanen, een ligweide, strandje, waterspeelplaats en de lekkerste ijsjes en snacks. Er zijn waterglijbanen voor jong en oud.

Voor iedereen die extra lang wil genieten van het Avonturenpark, zijn er de Zinderende Zomeravonden op 27 juli, 3 augustus, 10 augustus en 17 augustus. Het Avonturenpark is dan tot 22.00 uur geopend met een unieke avondsfeer, meer achtbaanritjes en extra shows. Deze vier woensdagavonden in de zomervakantie zijn zeer geliefd, mede door de prachtige vuurwerkshow aan het einde van de avond.

Peul: ,,We hebben onze openingstijden in de zomervakantie aangepast om – ook naast de Zinderende Zomeravonden – nog meer avontuur te bieden. Tussen 18 juli en 28 augustus zijn we namelijk geopend van 10.00 – 18.00 uur (i.p.v. 10.30 – 17.30 uur zoals de afgelopen jaren).”

Vanaf zaterdag 9 juli keert de spectaculaire Sky Pirates Stuntshow terug naar het openluchttheater. Duizelingwekkende hoogtes, gave sprongen, spannende stunts en een prachtig verhaal met sfeervolle muziek. ,,De Sky Pirates scoorden in 2021 een bezoekersrecord in hun openluchttheater. We zijn dan ook enorm blij dat we Captain Jack en zijn stoere piraten deze zomer terug gaan zien in Hellendoorn.”

Najaar

Na de zomervakantie breekt er met september een rustige maand in Hellendoorn aan. Het park is doordeweeks een aantal dagen geopend voor schoolreisjes en los bezoek. In de weekenden van september is het vaak genieten van nazomerse dagen in het Avonturenpark. Ook deze periode is uitermate geschikt voor een bezoek omdat grote drukte niet snel plaatsvindt.

Traditiegetrouw wordt het seizoen afgesloten in Halloween-sferen. In oktober wordt het hele Avonturenpark weer omgetoverd in Heksendoorn. Opperheks Odelia zwaait de scepter en heeft het park versierd met 2.000 (!) pompoenen en er lopen vriendelijke heksjes en vrolijke vogelverschrikkers rond. Heksendoorn staat voor Halloween voor gezinnen en is extra leuk door de sfeervolle aankleding, extra activiteiten en de nieuwe shows. Kinderen tot 12 jaar mogen zelfs verkleed komen.

Peul sluit grimmig af: ,,Ben je een echte durfal? Bezoek dan Screams op 15, 22 en 29 oktober 2022. Dit horrorevenement vindt dit jaar voor de 6e keer plaats. Met diverse spookhuizen, scare zones, walk throughs en 100+ scare actors bezorgt Screams je de stuipen op het lijf. Adviesleeftijd is 12+ maar iedereen die durft, is welkom. Tijdens Screams zijn we tot 23.00 uur geopend. Wil je lekker griezelen met vrienden? Dan is Screams het ideale vriendenuitje! Kom maar langs.. als je durft!”

Leave a Reply