Skip to main content

Movie Park Germany werkt aan een nieuwe live stuntshow voor het seizoen 2023!

Gierende banden, explosieve scènes en waaghalzerige stunts staan in 2023 weer op het opnameschema van Movie Park Germany! Voor het seizoen 2023 werkt Duitslands grootste film- en themapark aan een nieuwe live stuntshow voor zijn gasten. Hiervoor zal het populaire Folco Stunt Team, dat sinds 2016 voor actie in het park zorgt als in een echte film, in nieuwe rollen glijden en weer vol gas over de set rijden.

Het nieuwe concept omvat niet alleen een compleet nieuwe verhaallijn in Los Angeles, maar ook nieuwe achtergronden en een filmachtig decorontwerp. Op die manier wordt het motto van het park “Hollywood in Duitsland” nog meer op de voorgrond geplaatst en wordt ook een record gevestigd: Duitslands grootste quarterpipe tot nu toe zal de nieuwe set verrijken. Naast spectaculaire motorstunts zullen de buitengewone rijvaardigheden van het Folco-team opnieuw in de show worden geïntegreerd.

Maar zoals gebruikelijk bij snelle racescènes in een echte Hollywood-film, speelt niet alleen de coureur zelf een hoofdrol in zoveel actie: sterke partners nemen plaats in de passagiersstoel van het stuntshowproject en ondersteunen het Movie Park-team bij het conceptuele ontwerp en de ombouw van de set.

“Met de herinrichting van de Stunt Show geven we een van onze populairste attracties een upgrade”, zegt directeur Thorsten Backhaus. “Ons doel is om onze gasten een nieuwe, spectaculaire familie-ervaring te bieden en tegelijkertijd onze identiteit als filmpark verder te versterken.” De nieuwe stuntshow sluit daarmee naadloos aan bij de rode draad van Movie Park, dat Movie Park Studios in de toekomst verder wil positioneren en neerzetten als merk op het gebied van storytelling.

Het roer achter het nieuwe concept wordt voornamelijk overgenomen door de driekoppige constellatie van Movie Park creative team, IMAmotion en Folco Stunt Team, die gezamenlijk de ideeën en het concept hebben ontwikkeld.

Het team van IMAmotion is verantwoordelijk voor de media-inhoud van de nieuwe stuntshow en viert tegelijkertijd een belangrijke première: het conceptuele ontwerp en de structurele uitvoering van de nieuwe show is het eerste project van deze omvang voor het bedrijf uit Paderborn. Het team is de afgelopen maanden uitgebreid met ervaren bouwingenieurs, showtechnici en technisch tekenaars, die voortaan hun expertise inbrengen en de portefeuille van het creatieve team aanvullen. Dit betekent dat er in totaal 10 experts met de steun van talrijke ambachten werken aan de nieuwe stuntshow in Movie Park. De muziek en het geluidsontwerp zullen worden verzorgd door IMAscore, die al voor tal van attracties in Movie Park zijn ingezet, onlangs nog voor de “Movie Park Studio Tour” in 2021 of voor het “Halloween Horror Festival” in 2022.

In samenwerking met het Folco Stunt Team zijn vooraf al creatieve ideeën en suggesties voor nieuwe stunts ontwikkeld, zodat ze spectaculaire actie bieden zoals in een echte Hollywood-film. Movie Park Germany kan putten uit de jarenlange film- en tv-ervaring van de stuntmannen en -vrouwen, die onder meer werden ingezet voor stunts in de James Bond blockbuster “Quantum of Solace” of in de film “Inferno” met Hollywoodster Tom Hanks, en heeft de ideeën van het team uit Italië specifiek in de show verwerkt. Voor het juiste blockbuster-gevoel wordt op het nieuwe decor bijvoorbeeld Duitslands grootste quarterpipe tot nu toe gebouwd.

Het publiek heeft ook een leidende rol op zich genomen. De mening van de parkbezoekers werd specifiek verwerkt in het ontwerp van de show: In totaal hadden rond 10.000 mensen deelgenomen aan een bezoekersenquête, waarin verschillende concepten en ideeën werden gepresenteerd. Movie Park Germany werkt nu nauw samen met deskundigen uit de entertainmentindustrie om de meest meeslepende gastervaring mogelijk te maken. Het team van Petro Art Production is verantwoordelijk voor het decorontwerp en de gevelbouw van de nieuwe show. Het bedrijf heeft al wereldwijd gewerkt, en thematiseerde uitgebreid voor Dubai Parks and Resorts. Chris Lattner van The Room Labs is een pionier in immersieve escape rooms en een specialist in thematisch ontwerp. Hij neemt de creatieve leiding en coördinatie van een team kunstschilders op zich. Dit omvat ook het professioneel aging en sculpting van de gebouwen. De ervaren schilders werden reeds ingezet in succesvolle series en filmproducties zoals “Dark”, “Uncharted”, “Grand Budapest Hotel” of “Monuments Men”. De firma Höhenwerk brengt haar knowhow op het gebied van steigerbouw in bij het project en heeft in het verleden de aandacht getrokken met spectaculaire acties zoals het verwijderen van een kerktoren (Mönchengladbach-Rheydt) op een hoogte van bijna 100 m met behulp van op de grond voorgemonteerde steigers. Het team werd bij statische vragen ondersteund door het ingenieursbureau Tomshöfer & Partner, dat zijn ervaring met verschillende decorsteigers inbrengt, bijvoorbeeld voor Duitse soaps als “Alles was zählt” of “Unter uns”.

De sloopwerkzaamheden van de voormalige stuntset waren al op 1 november 2022 begonnen, kort voordat Movie Park Germany afscheid nam van het naseizoen. De bouw van de nieuwe set is nu in volle gang de komende weken, die Movie Park Germany zal delen met haar gasten op haar social media platforms. De première van de nieuwe show zal naar verwachting in juni 2023 plaatsvinden. Meer gedetailleerde informatie over de verhaallijn volgt in de komende weken.