Skip to main content

Movie Park biedt 360 graden video van jouw rit op Star Trek achtbaan aan

Movie Park Germany pakt uit met de volgende stap in het verkopen van gepersonaliseerde souvenirs. Vanaf heden is het mogelijk om een eigen onride virtual reality video te laten maken in Star Trek: Operation Enterprise en deze vervolgens te kopen en delen met vrienden.

Movie Park slaat hiervoor de handen ineen met organisatie CaptiVR. Op de applicatie worden ook andere achtbanen laten zien, waaronder Taron in Phantasialand en Big Loop in Heide Park, die mogelijk in de nabije toekomst dezelfde ontwikkeling gaan meemaken. Wij waren er als eerste bij om de nieuwe ontwikkeling uit te testen.

Het systeem bestaat uit twee camera’s per rij. Eén camera die gedraaid staat naar de bezoekers, en een tweede camera die naar voren gericht staat. Hierdoor krijgen de camera’s een volledige 360 graden weergave van de omgeving. De camera’s zijn gemonteerd tussen de stoelen in en hebben een diameter van ongeveer 5 centimeter. Ze staan niet direct in het zicht van de gast en leiden daarom ook niet af van de attractie.

Om deel te mogen nemen aan de ervaring, dient iedere bezoeker de CaptiVR applicatie te downloaden. Hier wordt veel reclame voor gemaakt door Movie Park Germany. Wanneer dit eenmaal gebeurd is, kun je aan het einde van de wachtrij, een QR-code scannen die gelijk staat aan een achtbaan-seat. Wanneer er slechts één seat gescand wordt, wordt de tweede seat, en eventueel bezoeker, automatisch wazig gemaakt in verband met privacy. Bezoekers die dus samen reizen, dienen beide QR-codes te scannen.

Wanneer de QR-codes gescand zijn, ontvangt de telefoon een melding met een waarschuwing om de telefoon op te bergen op een veilige locatie. Bij terugkomst, staat de video direct klaar in de app. Er kan een korte preview worden bekeken. Vervolgens kun je de video kopen. De actuele prijs is nog niet bekend gemaakt door Movie Park Germany. De video wordt vervolgens met een link naar de koper gestuurd. Vanwege bestandsgrootte is het niet mogelijk om de video’s te downloaden.

Movie Park Germany hoopt deze zomer te beginnen met het nieuwe snufje. De eerste previews zijn al te bekijken in de CaptiVR applicatie.

Bekijk hier het resultaat:

Leave a Reply