Skip to main content

Movie Park Germany plaatst 12 nieuwe elektrische ELE oplaadpunten voor de start van het seizoen 2022

Zelfs tijdens de winterperiode blijft het niet stil in Movie Park Germany. De volgende belangrijke productie in het Duitse film- en pretpark staat al in het draaiboek, maar voor het zover is, rolt dit keer de groene loper uit en maakt zich klaar voor duurzaamheid. Samen met Emscher Lippe Energie (ELE) installeert het park twaalf elektrische oplaadpunten voor de hoofdingang.

Movie Park Germany geeft hiermee het signaal af dat zij staan voor meer milieuvriendelijkheid en biedt samen met een regionale partner ervoor dat bezoekers straks hun elektrische auto’s klimaatneutraal kunnen opladen. De twaalf nieuwe oplaadpunten zijn dadelijk vrij toegankelijk en kunnen door alle elektrische auto’s gebruikt worden. De werkzaamheden zijn nu in februari begonnen en moeten voor de officiële seizoensstart afgerond zijn.

‘’Klimaatverandering is een belangrijk thema voor bedrijven waar we ons nu en in de toekomst sterk voor moeten maken’’, meld algemeen directeur Thorsten Backhaus. ‘’Door de samenwerking met ELE en de toevoeging van elektrische laadpalen, is voor ons een belangrijke stap naar klimaatneutraliteit en milieuvriendelijkheid gezet. Ons doel is om duurzamer te worden rond alle park activiteiten en om efficiënt gebruik te maken van de energie en grondstoffen die we verbruiken.’’

Elke oplaadpaal gaat een capaciteit leveren van 22 kW. Een gemiddelde elektrische auto, met een batterij van 40 kWh kan straks in maar liefst 2 tot 2,5 uur volledig opladen. Nog voordat Movie Park Germany haar deuren opent, worden de laadpalen al in gebruik genomen.

Dit is niet de eerste keer dat Movie Park Germany kiest voor een milieuvriendelijke en duurzame optie. In 2021 kon het park een belangrijke rol spelen met verschillende audits en succesvolle workshops met hun ÖKOPROFIT. Met deze toevoeging is het totale energieverbruik de afgelopen jaren 25% gedaald.

‘’We vinden het fijn dat we op deze manier een nieuw aspect konden toevoegen aan ons onafgebroken partnerschap’’, laat Thomas Wakup, Head of Business Customer Sales bij ELE weten. Movie Park Germany is niet alleen al vele jaren trotse klant bij ELE, maar ook partner van de ELE Card. Kaarthouders krijgen 50% korting op toegangstickets voor het park.

Duitslands familiepretpark nr. 1 voert ook al enkele jaren tal van duurzame maatregelen door op het gebied van gastronomie, detailhandel, parkexploitatie, attracties en groenonderhoud. Een belangrijk aandachtspunt voor een duurzamere exploitatie van themaparken is onder meer het gebruik van minder plastic producten en het toenemend gebruik van regionale producten in de gastronomie. Een belangrijk aandachtspunt voor een duurzamere exploitatie van themaparken is onder meer het gebruik van minder plastic producten en het toenemend gebruik van regionale producten in de gastronomie.

Meer informatie over e-mobiliteit en het autostroom-aanbod van ELE is te vinden op de homepage van de energieleverancier op www.ele.de.

Gedetailleerde informatie over de voorwaarden voor het gebruik van de oplaadplaatsen volgt binnenkort op de website van Movie Park.