Skip to main content

Monsieur Cannibale maakt plaats!

Monsieur Cannibale in de Efteling maak nu definitief plaats voor zijn opvolger. Sinds zondagavond draait de welbekende kookpottendraaimolen in het reizenrijk niet meer. Daarmee komt er na 33 jaar een einde aan deze meest controversiële Efteling-attractie in de recente geschiedenis.

Kritiek
De afgelopen jaren lag de attractie al meerdere malen onder vuur vanwege het omstreden uiterlijk van de zwarte kannibaal in het midden van de molen. Ook het welbekende nummer van Monsieur Cannibale zorgde voor wat problemen. De Franse muziekuitgever Prosadis, die de rechten van het nummer bezit. Heeft de Efteling aangeklaagd wegens het aanpassen en distribueren van CD’s met de welbekende oorworm. Terwijl de Efteling alleen rechten heeft voor het gebruik van het nummer.

Sindbad de Zeeman
Monsieur Cannibale en het Avonduren Doolhof liggend in het reizenrijk zullen vanaf nu plaats gaan maken voor het vernieuwde themagebied. Er word hierbij meer aandacht besteed aan het sprookje Sindbad de Zeeman uit 1001 Nacht. Al sinds 1998 is deze ondernemende en welgestelde koopman onderdeel van Vogelrok, omdat daar een van zijn zeven zeereizen afspeeld. Eind 2021 word dit uitgebreid met twee nieuwe elementen uit de zeereizen van Sindbad.

Sirocco
De huidige kookpotten van Monsieur Cannibale worden echte handelsschuitjes. Op zee is een wervelwind opgestoken en iedereen die een voet aan boord zet, stapt in een duizelingwekkend avondtuur todat de storm weer gaat liggen.

Archipel
Wat we op dit moment allemaal kennen als het Avondturen Doolhof wordt een spannend eiland, waar jonge ontdekkingsreizigers de elementen kunnen trotseren en de verassingen kunnen ontdekken die op het eiland verschillen liggen.