Skip to main content

Mijn pretparkplannen vallen in het water

 

In het nieuws gaat het bijna nergens anders meer over dan het Coronavirus. Helaas is de realiteit van de dag dat we met z’n allen een moeilijke periode door gaan maken die uiteraard grote invloed gaat hebben op ons sociale leven. Uiteraard is dit allemaal niet voor niets en gaan we met z’n allen moeten werken aan het verbeteren van de huidige situatie. Ook mijn pretparkplannen vallen langzaam in het water en wil ik jullie graag vertellen hoe het nou zit en wat dit betekent voor de blog.

Disneyland Parijs

Wat ik nog niet bekend gemaakt had is dat ik afgelopen weekend (13 + 14 maart) in Disneyland Parijs zou zitten. Ik zou samen met 2 Belgische vrienden (LiToCoastercouple) van mij richting Mickey gaan. Verschillende plannen waren al gesmeed zoals pin trading maar ook fotografie en videografie zou in dit tripje niet vergeten worden. Ik had ook al een paar plannen gemaakt voor de blog. Zo wilde ik o.a. 2 trip reports gaan schrijven over onze mini vakantie.

Persoonlijk had ik niet verwacht dat afgelopen donderdag de maatregelen in Nederland en voornamelijk België zo drastisch zouden veranderen. Daardoor hebben wij eigenlijk besloten om ook voor onze eigen gezondheid niet de reis richting de Parijse parken te maken. Natuurlijk baalden we hier ontzettend van maar wisten we ook dat we over een tijdje blij zouden zijn dat we deze keus gemaakt hadden. Later bleek ook dat de parken op onze 2e dag gesloten zouden blijven.

We hebben er uiteindelijk wel met z’n drieën een leuk weekend van gemaakt. Ondanks dat er door de maatregelen niet veel te beleven viel is het voor mij als Limburger heerlijk om een paar dagen aan zee te vertoeven. Gewapend met onze camera hebben we de stad Oostende onveilig gemaakt en ons gericht op de zeer rustige plekjes en straat fotografie. Ben je benieuwd naar de foto’s die ik gemaakt heb? Neem dan een kijkje op mijn Facebookpagina.

Gelukkig blijven we het plan houden om later dit jaar nog naar Disneyland te reizen. Hoewel het nu natuurlijk nog onzeker is wanneer dit zal plaatsvinden is het wel iets om naar uit te kijken.

Europa Park

Ondanks dat ik een aantal weken geleden een blog online zette genaamd: Help ik ga naar Europa park!. Hierin heb ik geschreven over mijn plannen en voorbereidingen om deze trip te maken. In mijn achterhoofd speelde wel al licht de gedachte dat deze reis misschien wel eens niet kon gaan plaatsvinden. In het weekend dat ik naar Disney zou zijn hebben we (ik en mijn nicht, tevens reisgenoot voor de EP trip) de keus gemaakt om onze vakantie uit te stellen. Het leek ons niet verantwoord om dit te gaan ondernemen.

Na goed overleg hebben we besloten om proberen de vakantie om te boeken omdat we helaas niet meer kosteloos konden annuleren. Nadat we een berichtje hadden gestuurd naar de verblijf plaats om te informeren hoe en wat kregen we al snel een berichtje terug. Vanwege de huidige situatie gaven ze ons de mogelijkheid om toch kosteloos te annuleren. Deze kans hebben we dan ook genomen. We hebben zeker nog de intentie om dit jaar richting Europa Park te gaan maar concrete plannen hierover worden pas gesmeed als de huidige situatie wat rustiger geworden is.

Lees ook: Movie Park Germany stelt opening seizoen 2020 uit

Wat nu dan?

Vooropgesteld dat ons sociale leven, pretparken etc op dit moment niet de hoogste prioriteit hebben is het natuurlijk wel jammer. We verheugde ons allemaal op de start van het nieuwe seizoen. Het is belangrijk dat we op dit moment goed voor onszelf en de medemens zorgen. Helaas zal iedereen zich waarschijnlijk wel gaan herkennen in mijn verhaal omdat we allemaal op onze eigen manier geraakt worden door het virus.

Op dit moment liggen al mijn pretpark plannen stil en is het afwachten hoe het gaat lopen. Ik heb flink lopen nadenken over de blog en ga jullie de komende tijd natuurlijk elke week voorzien van minimaal 1 nieuwe blogpost. Namens Parkinside willen wij iedereen en alle parken veel sterkte wensen komende tijd. Let goed op jezelf en wees verstandig.

 

 

 

Leave a Reply