Skip to main content

Mijn pin verzameling: De start van iets nieuws

Iedereen die een hobby heeft verzamelt bewust of onbewust ook wel dingen daarvan. Voor veel pretpark liefhebbers bestaat dit uit een pin verzameling. Deze vorm van speldjes worden verkocht in vele vormen en maten in pretparken over de hele wereld. Disney staat bekend om misschien wel het grootste aanbod aan pins en de makkelijke mogelijkheid om deze te ruilen met cast members. Sinds kort heb ik ook een pin verzameling en ik neem jullie graag mee.

Lees ook: Review: This is holland – 4d vliegsimulator

hoelang verzamel ik al?

Eigenlijk gaf ik nooit zoveel om pins. Ik vond ze altijd wel leuk om te zien maar verzamelen was niet echt mijn ding. Afgelopen oktober betrapte ik mezelf erop dat ik een pin afrekende in Port Aventura. De voorbode voor iets dat waarschijnlijk compleet uit de hand zou gaan lopen. Ik begon in elk themapark te zoeken naar de pins en nam er dan ook altijd wel eentje mee.

Toen ik in december de Efteling bezocht ging ik als eerste richting de oude marskramer om de Winter-Efteling pin 2019 te scoren. Die dag heb ik besloten om echt te gaan verzamelen. Nu zijn we ondertussen een aantal weken verder en heb ik al een mooi prikbord aangeschaft. Deze staat al mooi te prijken in mijn woonkamer.

Het lijkt mij een leuk idee om dit als startpunt te nemen voor mijn pin verzameling. Jullie te laten zien welke ik op dit moment heb en wat ik leuk vind. Uiteindelijk kunnen we dan over een jaar vergelijken hoe erg dit uit de hand gelopen is.

 

Efteling Pins

Symbolica Efteling pins

Dit pin setje van Symbolica kent iedereen wel natuurlijk. Persoonlijk ben ik geen grote fan van deze grote sets. Puur omdat ze vrij prijzig zijn en je nooit alle pins leuk kan vinden. Ik heb deze gekocht omdat ik het idee van de twinkel toorts wel gaaf vond i.c.m de pardoes en de paleis pin. De overige 3 pins zou ik persoonlijk nooit los gekocht hebben. Wanneer er een situatie voordoet wil ik deze ook wel ruilen voor een andere pin. Dit setje kostte mij dan ook zo’n €22,50

 

Diverse Efteling pins

Hierboven zie je het 2e deel van mijn Efteling pins. Deze zijn iets meer bijzonder dan het Symbolica setje hierboven. Op deze foto zie je o.a. de gelimiteerde editie van de Winter Efteling pin 2019/2020. Persoonlijk vind ik het jammer dat er geen jaartal op te vinden is.

De dubbel fris pin is er misschien een die je wel eens hebt zien hangen in het Efteling museum. Hiervan zijn er zo’n 35.000 gemaakt en waren rond juli 2004 verkrijgbaar. Van deze serie zijn nog meer pins te vinden.

Het Smidje pins

Efteling Smidje pins

Het Smidje is een automaat op het Anton Pieck plein. Wanneer je €1 in deze automaat werpt krijg je een leuk tafereeltje te zien van een ijzersmid. Nadat het tafereeltje afgelopen is valt er onder uit de automaat een gouden ei met daarin een random pin. Alle pins zijn in deze zelfde stijl. Vanaf nu ga ik elke keer als ik in de Efteling ben een euro in deze automaat werpen. Helaas was de automaat de afgelopen twee keer dat ik in de Efteling was leeg of kapot.

Overige pins

Diverse pins

Dit zijn mijn overige pins. Ik hoef deze nog niet op te delen in meerdere categorieën. Waarschijnlijk zal ik dit over een jaar tijdens de terugblik wel moeten doen. Links zie je een pin die ik gekocht heb in Wildlands Emmen. Rechts daarvan zie je de enigste pin die ik gevonden heb in Port Aventura. Ik vind hem wel erg tof. Lekker simpel maar ook vanwege de herinneringen hecht ik hier waarde aan. De Eftelflags pin is van een Nederlandse pretpark vlogger.

Hiermee is ook een einde gekomen aan de pins die ik op dit moment met jullie kan delen. Mijn collectie is op het moment van schrijven nog erg bescheiden.

Wat wil ik nog doen?

Over ongeveer een jaartje ga ik terugblikken op deze post. Ik ben benieuwd hoeveel pins ik dan in mijn bezit heb. Gelukkig heb ik wel een soort van verlanglijstje voor komend jaar. Zo zou ik ontzettend graag wat Disney pins in mijn collectie willen en ook wat willen ruilen met cast members. Op het moment van schrijven heb ik nog geen tripje naar Disney gepland maar concrete plannen worden wel gesmeed.

Ook lijkt het me ontzettend tof om wat oudere pins in mijn collectie te krijgen. De pennenveer uit de Efteling staat ook heel hoog op mijn verlanglijst. Zo heb ik ook al gezien dat er (oude) Phantasialand pins zijn. Deze wil ik nog wel eens op de kop tikken. Een ding dat zeker is: Ik ga overal mijn ogen en oren openhouden!

Uiteindelijk wil ik dit jaar ook nog graag een beurs bezoeken die in het teken staat van de Efteling. Ik weet dat deze  wel bestaan (hebben). Hier zal ik me echter eerst nog even in moeten gaan verdiepen. Mocht jij nog ideeën hebben voor mij? Laat het me dan even weten.

Helaas heb ik de pin van de zes zwanen niet kunnen bemachtigen. Ik ben erg fan van dit nieuwe sprookje en hoop deze pin dan ook dit jaar in mijn collectie te kunnen krijgen.

Lees ook: 30e sprookje De zes Zwanen geopend in de Efteling

 

Ik ben ook wel benieuwd of jij pins spaart? Op welke pin ben je dan het meest trots? Laat het me zeker weten in de reacties.

Leave a Reply