Skip to main content

Lovende eerste reacties voor Exotic World en Kondaa

Om 10u vanmorgen werden Walibi’s nieuwe gethematiseerde zone Exotic World én Megacoaster Kondaa officieel voorgesteld aan de nationale pers en media. Het totale prijskaartje voor het project bedraagt €25 miljoen; de belangrijkste investering in de geschiedenis van het Waverse pretpark. De eerste reacties klonken alvast erg lovend.

Omstreeks 10u25 vertrok de eerste bemande trein van Kondaa. De eer werd voorbehouden aan het personeel van het park, als dankbetuiging voor hun inzet tijdens het afgelopen crisisjaar.

Een volledig nieuwe sensatie

Het is indrukwekkend! Je hebt de indruk dat je tijdens de hele rit jouw zitje amper raakt”, vertelt Vanessa Crocco Villarroel, Coördinator Ontvangst. “Eerst ga je héél hoog om nadien aan een topsnelheid over de grond te razen. Dit is een unicum voor Walibi Belgium”, vervolgt Thomas Ruiz-Ruiz, Park Operations Supervisor.

Wie zich ook aan een sensationele rit waagde, was Jean-Christophe Parent, directeur-generaal van Walibi Belgium: “Onze attracties bieden allemaal verschillende sensaties. Zo hebben we bijvoorbeeld inversies, vrije val, launch… maar airtimes; dat misten we nog. Kondaa is een écht airtimemachine! Een totale nieuwe ervaring voor onze bezoekers. Ik kijk al uit naar hun reacties zaterdag, wanneer het park opengaat voor het grote publiek!

Belangrijkste investering in de geschiedenis van Walibi

De totale prijskaart voor de opbouw van de achtbaan en de aanleg van de omringende zone bedraagt €25 miljoen. Dit is ongezien voor het pretpark, zowel op het vlak van grootte, thematisering en budget.

Voor de aanleg van Exotic World werd een terrein van 4.5ha aan het park toegevoegd. Naast Kondaa zal dit gebied ook de thuishaven zijn voor Kondaala (kinderattractie), NSoso (restaurant) en een gethematiseerde shop. Dit nieuwe gedeelte is enkel bereikbaar via twee indrukwekkende bruggen, die de bezoekers begeleiden naar “het verloren gebied”. Om de onderdompeling in de exotische wereld te verzekeren werd er volop gewerkt aan de thematisering. Zo werden er bijvoorbeeld 16.000 planten en bomen aangelegd bestaande uit 80 verschillende soorten, waarvan 14 zeer uitzonderlijke exotische varianten in ons gebied.

Dé blikvanger is uiteraard Kondaa: de hoogste en snelste achtbaan in de Benelux. De eigenschappen van deze attractie zijn adembenemend: 50m hoog, 1,2km lang, 113km/u en 4,5g! Alsof dit nog niet indrukwekkend genoeg klinkt, breekt Kondaa ook twee wereldrecords: het is de Megacoaster met het meeste aantal parcourselementen én het meeste aantal airtimemomenten (15!).