Skip to main content

Legoland Deutschland opent nieuw themagebied met unieke achtbaan in 2023

Legoland Deutschland opent volgend jaar een nieuw themagebied met in het middelpunt een nieuwe achtbaan die geen enkel ander LEGO-pretpark ter wereld te bieden heeft. Moederbedrijf Merlin Entertainments investeert €15,5 miljoen in het project.

De grondwerkzaamheden vinden sinds vorige maand plaats tussen het bestaande ”Land der Pharaonen” en hotel ”Königsburg”. Op het terrein van 12.000 vierkante meter komt naast de achtbaan ook een andere attracties en verschillende gebouwen te staan.

Technisch directeur Dirk Schlecht: ”We zijn erg verheugd om ’s werelds eerste achtbaan van dit type in een Legoland-park te kunnen bouwen en zo de lang gekoesterde wens van onze gasten voor een uitbreiding met een hoog niveau van actie en energie te kunnen vervullen”. Verder zegt Schlecht dat de nieuwe achtbaan toegankelijk is vanaf de basisschoolleeftijd. ”Een sensatie voor het hele gezin”, aldus Schlecht.

Dit jubileumseizoen opent met Pinksteren al ”Ninjago Quartier”. Daarnaast worden er 36 themawoningen gerenoveerd. Managing Director Manuela Stone zegt trots te zijn en spreekt over een enorme blijk van waardering van Merlin Entertainments dat het park binnen 2 jaar bijna €30 miljoen te besteden heeft.