Skip to main content

Langdurig onderhoud aan Joris en de Draak

Vanaf de eerste week van oktober zal Joris en de Draak gedurende drie maanden sluiten in verband met een uitgebreid onderhoud. Niet alleen delen van het baanverloop van de attractie krijgen een onderhoudsbeurt, ook de bijbehorende Draak zal onder handen genomen worden.

Voor al wie zichzelf een trotse drakenstrijder mag noemen, breekt vandaag het laatste weekend van het jaar aan om een ritje te maken in Joris en de Draak. Attractiepark Efteling plant de komende periode namelijk een groot onderhoud aan de houten coaster. Deze eerste uitgebreide beurt maakt deel uit van een heus driejarenplan. Wat er dit jaar op de planning staat? In een blogpost van de Efteling legt Assetmanager Hein Oomen uit dat vooral slijtage aanpakt zal worden. Op de plekken waar het baanverloop het meest lijdt onder de eindeloze ritjes, worden straks versleten houtlagen vervangen door nieuwe exemplaren. In sommige bochten voorziet het onderhoudsteam zelfs stalen sporen. “Qua baanbeleving verandert er overigens niet heel veel”, voegt Hein nog toe. “De baan wordt hoogstens iets stiller en je gaat waarschijnlijk soepeler door de bocht.”

Drakenmake-over

De afgelopen jaren was het de frequente bezoeker vast en zeker al opgevallen: Edna de Draak heeft behoorlijk stil gestaan. Ook hier ziet Efteling binnenkort verandering in komen. Gelijktijdig met het onderhoud aan Joris en de Draak, ontvangt ook de draak wat extra zorg. Hoewel sommige originele effecten niet terug zullen keren, mogen bezoekers zich wél weer aan een bewegende versie verwachten. Daarnaast worden ook de rook- en geluidsaspecten nieuw leven in geblazen.

Onderhoudskalender

Plan je heel binnenkort een bezoekje aan de Efteling? Zorg er dan zeker voor dat je even een kijkje neemt op de onderhoudsplanning van het park. Naast Joris en de Draak gaan namelijk ook attracties als Symbolica, Villa Volta en Vogel Rok er binnenkort even tussenuit. Veel plezier!