Skip to main content

Komt een van deze drie hangende achtbanen in Attractiepark Slagharen te staan?

Attractiepark Slagharen heeft via een enquête de indruk gewekt om het park uit te breiden met een nieuwe achtbaan. Deelnemers aan de enquête kregen ontwerpen van 3 hangende achtbanen voorgeschoteld. De ontwerpen zijn van 3 verschillende fabrikanten: Vekoma, Premier Rides en Gerstlauer.

Het Overijsselse attractiepark maakt er geen geheim van om de ruimte achter het reuzenrad te gebruiken voor toekomstige projecten. Een nieuw themagebied met een achtbaan zou daarbij zeker tot de mogelijkheden behoren. Het publiek kan nu zelf meedenken in dit proces. Een van de vragen is wat de deelnemer de leukste onderdelen van de voorgestelde achtbaan vind.

Het eerste ontwerp is een Vekoma Family Suspended:

De Premier Suspended Boomerang is te zien op het volgende ontwerp:

De laatst optie is een Gerstlauer model met een vertical lift:

De ontwerpen kunnen in werkelijkheid nog veranderd worden.

Ongeveer drie jaar geleden stuurde het park een enquête waarin drie themagebieden werden getoond en omschreven:

Border Town – Smokkel achtbaan

In deze hangende familieachtbaan ben je lid van de Red Bandits. Jij moet hen helpen om goederen over de grens tussen de twee gebieden te smokkelen. Maar in deze achtervolging zitten de sheriffs je op de hielen, dus haast is geboden! Bungelend onder de baan raas je over het wilde westen totdat de grens in zicht komt. Als je deze grens weet te passeren door middel van een tunnel ben je eindelijk veilig. Je bent aan de Mexicaanse kant. Hier kun je het huis van de Red Bandits ontdekken, dat op de grens is gebouwd. Door dit huis heen kom je veilig terug aan de Amerikaanse kant van de grens.

The Ghost Town – Ontsnap uit de gevangenis achtbaan

Deze achtbaan vertelt het verhaal van hoe de Red Bandits uit hun gevangeniscel zijn ontsnapt. Het is een hangende familieachtbaan die je inloopt door een geheime gang achter de cellen van de gevangenis. Dit is waar de Red Bandits opgesloten hebben gezeten. Ontsnap door in de achtbaan naar de wachttoren te klimmen en zie het gevangeniscomplex onder je bungelende voeten. Als je de top van de wachttoren bereikt, ontsnap je en raas je naar beneden. Door rakelings langs gebouwen en objecten te schieten probeer je uit de handen van de sheriffs te blijven. Gelukkig is aan het eind een safehouse van de Red Bandits waar je veilig kunt uitstappen. Het is je gelukt! Samen met de Red Bandits ben je succesvol ontsnapt uit de gevangenis.

Go north – Houtzagerij achtbaan

Jouw opdracht in deze houtzagerij achtbaan is om de boomstammen te vervoeren. Maar er is een probleem op deze ranch: veel dingen worden gestolen. Als je in het karretje van deze hangende familieachtbaan de boomstammen volgt, klim je met de boomstammenlift omhoog richting de boomtoppen. Hierna raas je tussen de bomen en rotspartijen in dit natuurgebied door naar beneden. Nadat je vlak langs een waterval schiet ga je een grot binnen waar je een groot geheim ontdekt: hier zitten de Red Bandits verscholen met alle gestolen spullen van de ranch. Wat een ontdekking! Als je vervolgens terugkeert naar de houtzagerij krijg je een helden onthaal: jij bent er in geslaagd om de gestolen spullen terug te halen en de Red Bandits te ontmaskeren!

Leave a Reply