Skip to main content

Komen er nieuwe attracties naar Avalon?

Onlangs heeft Toverland een vergunning aanvraag gedaan voor de bouw van een nieuw bouwwerk. De vergunning wordt beschreven met het volgende; “Het realiseren van vier nieuwe attracties”. Inzage in de aanvraag is niet mogelijk. Dit zien we vaker bij pretparken die vergunningen aanvragen. Wel is dit een interessante ontwikkeling omdat we weten dat Toverland aan het broeden is op een nieuwe ontwikkeling in het pretpark omstreeks 2023.

Toverland spreekt al jaren uit dat themagebied Avalon nog niet compleet is. Zo moet er nog gewerkt worden aan de eerste Fénix scène en mist het gebied volgens velen een infill-attractie. Toverland heeft meermaals erkent dat Avalon nog niet af is. Dat deze vergunning aanvraag bij Avalon hoort, is dan ook erg aannemelijk. Later is dit zelfs bevestigd door de communicatieafdeling van Toverland zelf. Jean Gelissen heeft al een aantal keer de wens voor een droptoren in Avalon uitgesproken. Ook is de wens van een darkride bij iedere fan wel bekend. Maar dat lijkt in Avalon ontkracht door Merlin’s Quest. De bouw van een darkride is dan ook logischer bij een ander of nieuw themagebied. Naast het themagebied, ligt een groot braakliggend terrein wat allemaal nog binnen het huidige bestemmingsplan valt. Hier is dus een hoop ruimte voor een uitbreiding van het gebied en park. Eerder hebben we tekeningen gezien van een hotel achter het meer in Avalon. Het lijkt er steeds meer op dat dit nog geen realiteit wordt. Wel is het een locatie die nog steeds interessant kan zijn voor Toverland.

Naar mate de dag verliep, is het nieuws naar buiten gekomen dat de vier attracties worden gerealiseerd in aansluiting met het Avalon themagebied. Er zijn drie richtingen waarin het themagebied kan uitbreiden. Dit gaat om de locatie achter de huidige duikshow. Dit is een braakliggend terrein achter de Fénix loods. Achter de Flaming Feather. Een bosrijk gebied aan de achterkant van Dwervelwind. En, het meest aannemelijke, achter het grote meer in Avalon. Tijdens de Halloween Nights vindt hier momenteel Witches Forrest plaats. Ook is er bevestigd dat het gaat om twee grote, en twee kleinere attracties. Met een beoogde openingsdatum van 2023, lijkt het erop dat het gaat om vier infill-attracties. Op dit moment wordt een darkride of nieuwe achtbaan dus zo goed als uitgesloten voor deze vergunningsaanvraag. De droptoren lijkt realiteit te worden. Ook een familie attractie lijkt bij de vier attracties te horen. Op dit moment kunnen we enkel nog afwachten op meer informatie over de uitbreiding in Avalon.

Eerder werd al opgevangen dat Toverland het Summercamp een permanentere invulling wilt geven in het aanbod. Dit gaat dan gebeuren in het thema van Troy en Ithaka. Het huidige Kletterparcours wordt daarmee toegevoegd aan de camping en niet meer toegankelijk voor dag-gasten. De Tovertuin moet dan gaan fungeren als soort van hub van de camping. Deze vergunning aanvraag wijst daarentegen niet naar deze ontwikkeling. Het park heeft nog niks bevestigd over de camping en toekomst van Ithaka. Na wat onderzoek is gebleken dat de attracties die gepland staan voor de vergunning, in Avalon komen.

Het themagebied is momenteel het enige themagebied in Toverland, waar niet een heel gezin in een attractie kan stappen. Elke attractie heeft een lengterestrictie met de laagste voor de Paarden van Ithaka en een lengterestrictie van 90cm onder begeleiding van een volwassene. Dit maakt Ithaka een interessant gebied voor een familie attractie. Een darkride zou dan ook goed in dit themagebied passen. Wellicht kan ik dit dan op de plek waar momenteel het Summercamp staat en tijdens Halloween de Kiss & Ride is aangelegd. Dit gebouw kan dan gedeeld worden met faciliteiten van de toekomstige camping. Het oude Griekeland zit bomvol verhalen die hier nog vertelt kunnen worden. Later verwachten wij hier nog steeds een vergunningsaanvraag voor.

Leave a Reply