Skip to main content

Jongen (14) valt uit ’s werelds hoogste Gyro Drop Tower en overlijdt

Op donderdag 24 maart vond er een tragisch ongeval plaats in ICON Park, Florida. Een 14-jarige jongen viel uit ’s werelds hoogste Gyro Drop Tower, de ”Orlando Free Fall”. Hulpverleners rukten massaal uit waarna de jongen kon worden vervoerd naar het ziekenhuis. Daar is de jongen aan zijn verwondingen overleden.

Hoe het incident precies heeft kunnen gebeuren moet nog onderzocht worden. Volgens getuigen zou de jongen zijn gevallen terwijl de gondel naar beneden raasde. Volgens Fox35 hadden ooggetuigen eerst niet door dat er een persoon uit de attractie was gevallen. ”Totdat we dichterbij kwamen en zagen dat er een persoon op de grond lag. Iedereen schreeuwde en was in paniek”.

Sales director John Stine van de Slingshot Group die eigenaar is van de attractie: ”We zijn absoluut bedroefd en verwoest door wat er is gebeurd, en onze harten gaan uit naar de familie van deze jonge man”. De attractie en de aangrenzende Sling Shot zijn voor onbepaalde tijd gesloten.

De 131 meter hoge toren opende in december 2021. Bezoekers worden al draaiend omhoog getakeld, waarna de gondel even blijft hangen. Daarna zorgt de attractie voor een vrije val waarbij 120 km/u wordt gehaald.

”Orlando Free Fall” is inmiddels van de website gehaald.

Leave a Reply