Skip to main content

In Movie Park Germany wordt de vernieuwde waterattractie ‘Area 51 – Top Secret’ ingewijd

(Bottrop-Kirchhellen, 6 augustus 2019) Geheim alien-laboratorium, gebied waar met UFO’s wordt geëxperimenteerd of gewoon een geheime militaire basis van de VS. Over het mysterieuze militaire terrein Area 51 doen de wildste geruchten de ronde. Hoogste tijd om voor duidelijkheid te zorgen! Want per direct kunnen de bezoekers van Movie Park Germany het mysterieuze verboden gebied zelf onder de loep nemen en de geheimen ervan onderzoeken in de nieuwe waterattractie ‘Area 51 – Top Secret’. Tijdens de zomervakantie heeft het grootste film- en attractiepark van Duitsland de voormalige ‘Bermuda Triangle’ van een nieuw thema voorzien. De geliefde familieklassieker is van nieuwe glans verschenen en zorgt met een nieuwe pre-show, nieuwe muziek, talrijke effecten en een zeer gedetailleerd thema voor buitenaards veel (e)uforie – inclusief verfrissing!

“Met de opening van ‘Area 51 – Top Secret’ kunnen we de bezoekers dit seizoen nog een highlight bieden. Deze attractie is al sinds de opening van het park een van de meest geliefde attracties. Vandaar is dit project voor ons ook zo belangrijk en het vernieuwde thema maakt ook een wezenlijk onderdeel uit van onze kwaliteitsstrategie. Wij zijn ook echt trots op het resultaat en verheugen ons, onze bezoekers mee te kunnen nemen op een spannende reis naar een van de meest mysterieuze plekken ter wereld”, meldt directeur Thorsten Backhaus verheugd.

De door zijn afmetingen op een terrein van ruim 4.000m² en mix uit darkride en waterbaan in Europa unieke attractie vertelt namelijk niet slechts één verhaal. Het nieuwe uiterlijk van de attractie brengt de bezoekers rechtstreeks naar de Groom Lake van de Nevada woestijn, waar de bekende en meest geheime locatie in de VS te vinden is. Het idee en concept komen uit de eigen creatieve afdeling van Movie Park Germany, ontwikkeld in nauwe samenwerking met het team van IMAmedia.

Ontdekkingstocht langs het Groom Lake: Op het spoor van de geheimen van Area 51

De attractie gaat terug naar de vroege jaren 50. Het militaire terrein rondom Area 51 is voor de bevolking één groot geheim, de geruchten over bovennatuurlijke levensvormen rond Groom Lake worden steeds luider. Werken daar echt aliens voor de Amerikaanse regering? Staan daar buitenaardse ruimteschepen geparkeerd? Eigenlijk is het betreden van het top secret terrein streng verboden. Maar vanwege de aanhoudende geruchten heeft de regering van de VS samen met het ministerie voor Defensie, besloten voor de eerste keer open huis te houden zodat het publiek de air force base kan bezoeken en zo dus voor meer transparantie naar de bevolking toe te zorgen. Hoeveel waarheid er achter de geruchten schuil gaat kunnen de bezoekers zelf ontdekken tijdens de geheimzinnige reis.

Is dit allemaal nog niet mysterieus genoeg? De bezoekers kunnen zich tijdens hun ontdekkingsreis bovendien verheugen op een nieuwe, epische en door IMAscore gecomponeerde muzikale identiteit. De muziek bij het thema ‘Area 51 – Top Secret’ is door het IMAscore-team zelf ingespeeld, met echte instrumenten. Ook de dramaturgie van de attractie heeft een volledige muzikale opfrissing gekregen en is gebaseerd op de muziek uit bioscoopfilms in dit genre; een rustige inleiding, een zenuwslopend hoofddeel en een epische finale op het moment dat de boot na een geheimzinnig avontuur weer terugkeert naar de Groom Lake Air Force Base.

Buitenaards veel te ontdekken: voor zowel bestaande fans als voor nieuwe bezoekers

Ook bij de muzikale vormgeving heeft het aan hartstocht niet ontbroken: voor de attractie zijn 60 nieuwe media files gecreëerd en is meer dan 30 minuten muziek gecomponeerd. Voor ‘Area 51 – Top Secret’ zijn in totaal 20 SFX soundeffects gebruikt, waaronder ook de originele sound files van de Bermuda Driehoek in een ‘remastered’ versie. Niet alleen in de 13 video files, die speciaal met professionele acteurs zijn geproduceerd, zijn zogenaamde easter eggs te vinden die de fans van de attractie in de volledige themalocatie tegenkomen. Ook de radiomeldingen zitten vol met verwijzingen naar de oude attractie. Daarnaast worden ook echte feiten over de Groom Lake Air Force Base gegeven, zoals de namen van de landingsbanen en de vliegtuigtypes die door bekende synchroonsprekers in de VS zijn opgenomen.

“De gehele setting en vormgeving passen nu nog beter bij de verhaallijn. We hebben de attractie inhoudelijk en qua vorm wat opgefrist en nieuw leven ingeblazen, van de nieuwe pre-show tot aan de scenes in de attractie zelf”, aldus projectleider Manuel Prossotowicz. “Bovendien hebben we talrijke effecten en geluiden vernieuwd om de bezoeker het idee te geven dat hij midden in een film zit. De al aanwezige aliens hebben we uiteraard behouden. Zij blijven natuurlijk de hoofdrolspelers van de ride en mogen bij ‘Area 51’ niet ontbreken.

Welkom op de US Air Force Base! Originele rekwisieten en gedetailleerde opbouw voor een authentieke belevenis

Om de attractie zo realistisch mogelijk te maken, hebben we talrijke rekwisieten gebruikt en zelfs echte militaire voorwerpen van de US Air Force. Beginnend met de 100 procent getrouwe replica’s van de Area 51 waarschuwingsborden, een militair vliegtuig in een schaal van 1:3, typisch Amerikaanse stroommasten, een uitkijktoren en de typische Willy US militaire jeeps. Originele militaire veldbedden uit het jaar 1950, de originele onderdelen van een Amerikaanse straaljager en echte vliegtuigdelen completeren deze originele attractie. Het highlight is natuurlijk een 300 m² grote, originele US Army parachute die normaal zware voorwerpen en jeeps zachtjes op de grond laat landen. De turntable en de boten waarmee de bezoekers op ontdekkingsreis gaan, hebben niet alleen een nieuwe kleur gekregen, maar zijn ook technisch volledig gereviseerd en aangepast aan het thema US Air Force Base. Ook hiervoor heeft het projectteam zich bij het design en kleurschema strikt gehouden aan de originele kleuren uit die tijd. Aangezien de luchtmachtbasis zich in de Nevada woestijn bevindt, is ook de voormalige vulkaan aangepast aan de storyline en straalt nu in een nieuwe, rode glans die past bij de stenen en rotsen in de Amerikaanse woestijn. Bovendien zijn ook de voor de regio typerende mijningangen aangebracht.

“Naast veel lokale ondernemers heeft het team van Movie Park Germany zelf ook een groot deel van de ombouw uitgevoerd. Daar zijn we natuurlijk bijzonder trots op”, benadrukt Thorsten Backhaus. De belangrijkste samenwerkingspartner voor de decoratieve vernieuwing van het buitengedeelte was de Nederlandse firma Props NL. Zij hebben ervoor gezorgd dat de grote decoratie-elementen, zoals de jeeps of het militaire vliegtuig, voor het park een realiteit werden. Zij hebben ook al ondersteund bij de bouw van de horror-attractie ‘The Walking Dead® Breakout’ en ‘Star Trek™: Operation Enterprise’.

“Door de vernieuwing van de attractie bereiken we onze doelgroep heel goed. De attractie was altijd al geliefd bij families. Door de opfrissing van zowel het thema alsook de vormgeving, kunnen wij deze zomer een nieuwe highlight presenteren en voor een echte verfrissing zorgen”, vat Thorsten Backhaus samen. “Met ‘Area 51 – Top Secret’ hebben we bovendien een thema aangekaart dat nog altijd veel vragen oproept en goed is voor voldoende gesprekstof. Het thema bovennatuurlijke levensvormen wordt al door vele films opgepakt en past dus perfect in onze DNA als filmpark.”

 

Leave a Reply