Skip to main content

Hoofdontwerper Toverland onthult magische geheimen

 

Laatst stelde Attractiepark Toverland op sociale media de vraag of mensen vragen hadden voor hun hoofdontwerper. Daar is massaal op gereageerd. In de meest recente blog van Toverland is hoofdontwerper Peter van Holsteijn uitgebreid terug gekomen op deze vragen.

 

Lees ook: Mijn verwachting voor nieuwe Efteling attractie Max & Moritz

Merlins Quest

Zo is de bootattractie en tevens eerste darkride van Toverland ooit in de ontwerpen begonnen als walktrough. Een walktrough is een situatie of tafereel waar je doorheen kunt lopen. Uiteindelijk evalueerde dit plan snel tot een bootrit van Mack Rides uit Duitsland. De grot van richting Tir na Nog loopt naadloos over in de catacomben (ingang fenix) en de grote scheve toren waar Tovenaar Merlijn woont. Peter van Holsteijn deelt ook nog enkele concept tekeningen die gaande weg voor Merlins Quest en Fenix ontstaan zijn.

 

Ontwerp Avalon

Bron: Toverland.com/toverblog

Ontwerp Avalon

Bron: Toverland.com/toverblog

 

 

 

 

 

 

 

Zo zie je op de eerste concept tekening het aller eerste ontwerp waar uiteindelijk Merlins Quest uitgekomen is. Op het tweede plaatje zie je dat het plan van Fenix steeds concreter word. In de concepttekening is te zien dat de duistere Morgana in het slot zou wonen. De ruïne heeft een behekste uitstraling. Dit komt door de vele rechte en hoekige vormen.

Fenix

Over Fenix weet Peter van Holsteijn ook verschillende verhalen te vertellen. Zo zou Fenix in eerste instantie geen B&M Wingcoaster worden maar een ander type baan wat minder groots en spectaculair zou zijn. Uiteindelijk toen de ontwerper wist hoe het baanverloop van Fenix & Merlins Quest zou gaan lopen is hij vanaf boven de paden, waterpartijen etc gaan tekenen. Het was erg belangrijk dat alles goed in verhouding was aangezien het soms erg krap is. Voor Fenix was een ander einde bedacht dan dat nu te zien is in het park. Helaas was het onmogelijk om dit uit te voeren en bleef hij dus bij de concepten. Een voorbeeld van zo’n concept zie je hieronder.

Alternatief ontwerp Fenix Toverland

Bron: Toverland.com/toverblog

 

Maximus Blitz

Op de vraag welke attractie Peter van Holsteijn het leukst vond om te ontwerpen is hij duidelijk. De Maximus Blitz baan. Doordat deze attractie kleinschalig is bleef het ontwerp overzichtelijk. Doordat het eigenlijk een verbouwing was van een geliefde bestaande attractie (de woudracer) laat zien dat thematisering een attractie echt af kan maken. Van een groene bobkart naar een volledig gethematiseerde kar. Een Magische onderdompeling zoals Toverland het noemt. ”Wanneer je de chalet van Maximus Müller binnenstapt, dan geloof je écht dat hier een maffe uitvinder woont. Waar je ook kijkt, overal zie je bijzondere uitvindingen, omdat je helemaal meegenomen wordt in zijn verhaal. Ik kan daar iedere keer weer van genieten.” Uiteindelijk is de hele baan ook overdekt geworden waardoor deze attractie ook met regenachtig weer in bedrijf kan blijven.

Ontwerp Maximus blitz baan Toverland

Bron: Toverland.com/toverblog

 

Wil je de Toverblog zelf even rustig doorlezen? Klik dan hier: Antwoorden op je vragen aan onze hoofdontwerper

Leave a Reply