Skip to main content

Het grote Parkinside 2020 jaaroverzicht

2020 zit er alweer bijna op. Het was me een jaartje wel zeg. Begin van 2020 had niemand verwacht dat de wereld zo enorm zou veranderen en er zelfs parken tijdelijk moesten sluiten. Ondanks dat is er ontzettend veel gebeurd in pretparkland en op Parkinside. Vandaag is het de hoogste tijd voor het Parkinside 2020 jaaroverzicht. 

Lees ook: Wat kunnen we verwachten van pretpark seizoen 2021?

Parkinside blog: Een bijzonder startjaar

2020 moest het jaar van Parkinside worden. We hadden ontzettend veel ambities waaronder een blog. De blog kwam voor mijn (Yorick) rekening. Zo kwam op 23 januari 2020 de eerste blog online. Deze blog ging over het wie, wat en waar van de Parkinside blog. De eerste echte blog die daarna volgde was een review van de nieuwe Efteling 4d film namelijk Fabula.  Ook deelde ik met jullie de leukste Nederlandse pretpark podcasts. In die tijd begon ook langzaam het begin van mijn pretpark-pin verzameling. Dankzij corona is deze nieuwe hobby vrij uit de hand gelopen maar hierover begin 2021 wat meer.

Efteling Symbolica pins

Langzaam merkte iedereen dat de corona crisis steeds dichterbij kwam. Op het randje van de eerste lockdown bezocht ik This is Holland. Natuurlijk maakte ik hier ook een review van. Met 1 voet in Disneyland Parijs begon voor mij de lockdown. Disney ging dicht, onze vakantie moest geannuleerd worden. Eigenlijk vielen al mijn pretparkplannen in het water. Ontzettend kloten (ja dat mag ik wel zeggen voor een keer) voor ons allemaal. Ik had 2 volle pagina’s met blog ideeën voor het voorjaar en de zomer. Uiteindelijk zijn al die plannen weggegooid geworden en moest ik andere dingen verzinnen voor de blog. Ik ben sinds maart niet meer in een pretpark geweest en het werd ook steeds moeilijker om te bloggen. Uiteindelijk heb ik na een aantal maanden besloten dat kwaliteit voor kwantiteit gaat en dat er nog maar 1 grote blog per maand ging komen. (inplaats van 4 per maand).

Omdat voor veel mensen de pretpark hobby op zijn gat lag kwamen we op het idee om bijzondere en leuke pretpark video’s te delen in de blog. Dit heb ik dan ook de laatste maanden elke woensdag gedaan. Denk aan de prachtige video van het Philharmonie Zuidnederland opgenomen in Toverland of de opening van het sprookjesbos in 1952.

Parkinside op sociale media

Parkinside was dit jaar non-stop actief geweest op sociale media. Ondanks de lange sluiting van sommige parken hebben we vooral hier de sfeer willen bewaken. Natuurlijk negeerde we het feit dat corona er was niet maar we wilde vooral uitvlucht bieden. Gezellig terug denken aan die mooie momenten. De momenten die onze hobby zo fantastisch maken. Denk bijvoorbeeld aan de Give-Away die we geregeld hebben met Imascore. Een prachtig pakket aan merch en muziek van de welkbekende muziek in veel pret en themaparken. Buiten de Parkinside Facebook pagina hebben we ook een Parkinside Facebook groep. Deze groep is speciaal voor alle pretpark liefhebbers. Voel je vrij hier leuke dingen te posten, te discussiëren met andere gekkies of je mooiste foto’s te delen. Nog geen lid van onze Facebook groep? Klik hier

Trishtan bezocht Phantasialand in Corona tijd. Hij wilde weten hoe het precies zat met de maatregelen in dit Duitse park en of het wel veilig zou zijn om daar een dagje te vertoeven. Gelukkig was het in Phantasialand allemaal geweldig geregeld en heeft hij een fantastische dag gehad. Benieuwd naar zijn avontuur in Phantasialand tijdens Corona tijd? Lees dan zijn blog en bekijk de video hieronder.

Ook introduceerde wij ons YouTube kanaal. We hebben hiervoor veel plannen liggen voor in de toekomst. Ook hebben we al een paar toffe video’s gemaakt. Zo zijn we op bezoek geweest in Bellewaerde om de voorbereidingen voor het Halloween seizoen vast te leggen. Ook uploadde we verschillende onrides en cinematic video’s en natuurlijk de 7 herkenbare dingen voor een pretpark gekkie afgeleid van eerdere blog.

Ben jij nog niet geabonneerd op on YouTube kanaal?! Doe dat dan snel en klik ook meteen op het belletje om altijd op de hoogte te zijn van een nieuwe video. Klik hier om te abonneren

Als we het over sociale media hebben dan mogen we Instagram zeker niet vergeten. Ook hier waren we actief en hebben we afgelopen jaar mooie content online kunnen zetten. Ons team bestaat uit mensen met passie voor pretparken en veelal ook fotografie en videografie. Dat levert natuurlijk mooie plaatjes op die we dan ook graag delen via onze Instagram.

 

2020 was een bijzonder jaar. We hopen dat we in 2021 véél meer kunnen bieden want we zitten bordenvol ideeën. We willen jou bedanken voor het altijd blijven volgen van Parkinside op alle sociale media. Vanuit ons thuiskantoor wensen we jou dan ook een goeie jaarwisseling én een fantastisch (pretparkjaar) 2021.