Skip to main content

Help! Ik ga naar Europa Park

 

In het zuid Duitse dorpje Rust heerst het merendeel van het jaar niet echt rust. Dit kleine maar veelbezochte dorpje huisvest het grootste pretpark van Duitsland genaamd Europa park. Met 13 achtbanen, 6 darkrides, 6 themahotels is dit een park van wereldniveau. Ik ga er binnenkort 3 dagen naartoe maar hoe heb ik mijn tripje voorbereid?

De meeste lezers zullen vast wel eens van Europa Park gehoord hebben of er zelfs al eens geweest zijn. Dit Duitse park ligt niet om de hoek maar is perfect voor diegene die hun pretpark bezoekjes verder willen uitbreiden dan de parken dicht om ons heen. Ook voor de pretpark liefhebber die al veel parken bezocht heeft is dit park zeer interessant om vaker te bezoeken. Ik ga over een paar weken voor de derde keer naar Europa Park. Ik ga het park 3 volle dagen bezoeken tijdens deze trip. Hoe ik dat allemaal heb voorbereid? Dat lees je hier!

Lees ook: Ontmoet mermaid Celine in Bellewaerde Aquapark

Overnachtingen

Als je naar Europa Park gaat dan zullen de meeste mensen je als eerste aanraden om meerdere dagen te gaan. Dit is niet alleen vanwege de afstand maar ook vanwege de grootte van het park. Het park is gewoonweg niet in 1 dag te bezoeken. Er is een ontzettend grote hoeveelheid aan attracties, achtbanen maar ook een flink aantal shows. Afgelopen jaar opende het resort een second gate namelijk een waterpark genaamd Rulantica. Daardoor is het gehele park bezoeken in 1 dag gewoonweg onhaalbaar geworden. Als je deze trip wilt maken neem dan van mij aan je lekker rustig aan alles op je gemak wilt kunnen ontdekken.

Gelukkig zijn er in en om het resort genoeg plekken om te overnachten. Vind jij het niet erg om wat meer te betalen? Dan is een van de zes thema hotels de uitgeschreven kans om je bezoek zo compleet mogelijk te maken. Helaas behoort dit ook tot de prijzigste optie om EP te bezoeken. Zeker als je er rekening mee moet houden dat je tijdens het boeken van een of meerdere overnachtingen nog geen toegang hebt tot het park. Ook als je on-site slaapt moet je dus nog losse entree tickets kopen.

Gelukkig bestaat het grootste deel van het dorp Rust uit verschillende B&B, hotels en appartementen. Ik heb dan ook de keus gemaakt om een appartement te huren voor meerdere nachten. Als je gaat kijken op booking.com in deze omgeving dan word je al snel overspoeld met een enorme hoeveelheid aan overnachtingsmogelijkheden. Voor mij was het zelfs te veel. Ik zoek graag uit welke kamer bij mij past en die ook de mogelijkheid bied om lopend naar het park te gaan. Onbegonnen werk vond ik zelf. Gelukkig ken ik genoeg mensen die al eens een vakantie hebben gepland naar Europa Park en heb hun om advies gevraagd. Uiteindelijk heb ik een kamer geboekt voor 3 nachten bij FeWo Barbara-Rust. Tijdens mijn Trip Report zal ik nog uitgebreid terug gaan komen op mijn ervaringen hier.

Vervoer

Aangezien ik in Zuid-Limburg woon is het rijden naar Europa Park voor mij aanzienlijk korter dan voor mensen die noordelijker wonen. Ondanks dat moet ik alsnog een dikke 4 en een half uur rijden over de Duitse Autobahn. Ik vind auto rijden een leuke bezigheid en prefereer dat ook altijd boven openbaar vervoer. Zo heb ik bijvoorbeeld ook niet uitgezocht of je met het OV makkelijk op de plaats van bestemming komt. Wel weet ik dat er verschillende busreizen worden aangeboden. Ik word vrijwel altijd misselijk in een bus en ben hier dus ook geen fan van. Ik ben iemand die liever alle factoren zelf in de hand heeft.

Entree en kortingen

Heb je deze blog geopend om de beste kortingen te vinden voor Europa Park? Dan zal ik je helaas moeten teleurstellen. Wel kan ik je een hoop zoekwerk besparen. Europapark doet niet aan kortingsacties. Je zult altijd de volle mep betalen. Gelukkig zijn er wel nog mogelijkheden om geld te besparen.

Een entree ticket voor 1 dag voor een volwassene kost €55. Gezien het feit dat wij meerdere dagen gaan koop ik een 2 dagen ticket voor €104. Het scheelt niet veel maar het is makkelijk om dit gewoon thuis allemaal al geregeld te hebben en daar niet in de rij te moeten gaan staan.

Nu hoor ik je al denken ‘je ging toch 3 dagen?’ Goed opgelet! Dat klopt als een bus. Nog een manier om geld te besparen. Zeker als je ook graag in de Efteling komt is het nemen van een abonnement op de Efteling. Als je dit gedaan hebt dan heb je eenmalig gratis toegang tot Europapark. Hiermee ga ik dus mijn 3e dag ‘gratis’ het park bezoeken. Daarnaast kan ik ook nog heerlijk een jaar lang genieten van de Efteling.

Iets om rekening mee te houden als je EP wilt gaan bezoeken met je Efteling abonnement is dat je niet zomaar met je pasje kunt gaan zwaaien bij de gastenservice van Europa Park. Je zult eerst een bezoekje moeten brengen aan de gastenservice van de Efteling om een voucher op te halen. Deze maakt een medewerker voor jou met jouw abonnement info. De voucher is niet eeuwig geldig. Daarom is het aan te raden om eerst je bezoek aan Europapark te plannen voordat je de voucher gaat halen.

Wanneer je dan in Europa Park bent neem je je voucher, Efteling abonnement en een geldig identiteitsbewijs mee naar de gastenservice bij de ingang.

Wat zijn mijn plannen tijdens deze trip?

We vertrekken op een maandag ochtend op tijd zodat we rond openingstijd aankomen bij Europa Park. Daar genieten we van een dagje alvorens we ’s avonds gaan inchecken bij ons appartement. Op dinsdag en woensdag bezoeken we overdag ook het park en willen we 1 avond ook Rulantica bezoeken. Verder willen we graag ook de verschillende hotels bekijken en een cocktail drinken bij een van de bars. Uiteindelijk vertrekken we donderdag terug naar Nederland.

Lees ook: Parkinside blog?! Wie, wat en waar!

 

Nog maar een paar weekjes totdat dit bezoek plaats gaat vinden. Ik ben al bekend met de meeste attracties en shows in Europa Park. Daarom ben ik opzoek naar de echte pro-tips! Denk aan leuke hotel bars, hotel entertainment of iets wat ik zeker niet mag missen. Denk jij dat je kunt helpen mijn tripje perfect te maken? Laat het me dan zeker weten in de reacties. Uiteindelijk zal er naar mijn bezoek ook een uitgebreid trip report verschijnen op de blog. Voor nu is het aftellen geblazen.

 

 

 

Leave a Reply