Skip to main content

De haat/liefde verhouding met een Coaster Count

 

Iedereen die vaker een themapark bezoekt heeft wel eens nagedacht hoeveel achtbanen heb ik nou eigenlijk al gedaan in mijn leven? Misschien wist je al dat hier een (on)handige online tool voor is. Natuurlijk kan je ook gewoon zelf in een excel bestandje al je achtbanen tellen. Ondertussen heb ik een haat/liefde verhouding opgebouwd met mijn Coaster Count. Hoe dat precies zit lees je in deze blog.

Lees ook: Mijn verwachting voor nieuwe Efteling achtbaan Max & Moritz

Tel ik ook?

Ongeveer een jaar of 2 geleden kreeg ik van iemand de vraag hoeveel achtbanen ik gedaan had. Dit was een vraag waar ik mij als jarenlange themapark liefhebber nog nooit druk om gemaakt had. Ergens leek me het ook wel interessant om te weten en ging ik niet veel later aan het rekenen. Gelukkig met een goede fotografie back-up van mijn jonge jaren en een gezond geheugen wist ik al snel een lijstje samen te stellen. Ik kwam ergens rond de 90 banen uit. Ik weet nog goed dat ik aan het tellen was of ik in Port Aventura of Ferrariland ergens die ‘magische’ grens van 100 zou kunnen bereiken.

Magische mijlpaal

Uiteindelijk heb ik in Spanje ergens die ‘magische’ grens van 100 behaald. Of dat nou op Shambhala of El Diablo was ik heb geen idee en eigenlijk heeft het ook geen meerwaarde. Ik vind het persoonlijk erg jammer als ik mijn dag moet laten bepalen door de coaster count. Mooi voorbeeld hiervan was in Ferrariland. Dit kleine parkje telt 2 achtbanen namelijk de grote Red Force en de ontzettend kleine Mini Red Force. De grote launch coaster was bijna walk on en in diezelfde tijd zou ik 2 rondjes red force kunnen doen of 1 rondje Mini Red Force. Nou dan lijkt me die keus dus wel snel gemaakt. Ik ga mezelf niet bedriegen met een extra credit om langzame, oncomfortabele rondjes te draaien onder een 120m hoge achtbaan waar ik ook had kunnen inzitten. Uiteindelijk ben ik blijer met het feit dat ik Red Force 14 keer gedaan heb op een dag dan dat ik mini red force een keer gedaan heb.

Red Force in Ferrariland

Wat is de kracht van coaster count?

Dat ik er op deze manier over denk wilt niet zeggen dat iedereen dat zou moeten doen. Als jij het leuk vind om alles credits bij te halen dan moet je dat ook zeker doen. Wat is dan de kracht van een coaster count? Ik denk dat het plezier dat we beleven aan het getal de grootste kracht is. Het motiveert ons om meer en meer parken te bezoeken en opzoek te gaan naar onbekende parken op onze aardbol. Zo komen we de mooiste en bijzonderste achtbanen tegen allemaal met een eigen uniek verhaal.

Wat nu?

Als ik met jou naar een pretpark ga en jij wilt alle credits halen? Dan ga ik vol enthousiasme met je meedoen. Ik zal ze zeer zeker ook op mijn lijstje zetten. Uiteindelijk is de meest belangrijke factor dat je een leuke en gezellige dag hebt. Coaster Count kan mooi bijdragen aan het geheel. Ik zal in de toekomst ook zoveel mogelijk achtbanen proberen te doen maar met de sidenote dat als ik in tweestrijd kom ik altijd zal kiezen voor nog een extra rondje op Red Force.

 

Nu ben ik vooral benieuwd: Hou jij je coaster-count bij en hoeveel waarde hecht jij aan het totaal? Laat het me weten in de reacties of in onze Parkinside Facebook groep! Nog geen lid? Klik hier

 

Leave a Reply