Skip to main content

Geen coronamaatregelen in de Nederlandse attractieparken

Vanaf vandaag hoeven bezoekers geen coronatoegangsbewijs meer te laten zien om een attractiepark binnen Nederland te bezoeken. Sinds 18 februari 2022 hoeven bezoekers geen mondkapje te dragen en is het niet meer verplicht om 1,5 meter afstand te houden. Met het loslaten van deze maatregelen zijn er nauwelijks nog maatregelen in de Nederlandse attractieparken. Bezoekers die een attractiepark willen bezoeken, moeten nog wel steeds online een reservering maken.

Het loslaten van de maatregelen is voor zowel bezoekers als de attractieparken goed nieuws. Attracties kunnen hierdoor weer volledig gevuld worden. Ook in de restaurants kunnen alle tafels en stoelen weer tevoorschijn worden gehaald. De handpompjes voor extra hygiëne zullen nog wel aanwezig zijn.

Zoals het er nu naar uit ziet kunnen alle Nederlandse attractieparken een hoogseizoen zonder maatregelen tegemoet zien. En dat is opmerkelijk aangezien dit in 2019 voor het laatst gebeurde. De parken vragen bezoekers nog wel thuis te blijven bij verkoudheidsklachten, koorts, benauwdheid en andere klachten die gelinkt kunnen worden aan het coronavirus.

Leave a Reply