Skip to main content

Fury komt aan in Bobbejaanland

Goed nieuws vanuit het Bobbejaanland, want daar wordt stevig doorgewerkt aan de bouw van de nieuwe achtbaan Fury. De spectaculaire triple launch coaster moet in juni opengaan en dus heeft het park uit Lichtaart geen tijd te verliezen.

De directie van Bobbejaanland reisde eind februari al naar Duitsland voor een bezoek aan de site van fabrikant Gerstlauer, waar Fury gebouwd wordt. “Gezien de strakke timing voor opening, is het voor ons belangrijk om het productieproces van dichtbij op te volgen. Een bezoek aan de fabriek is daarvoor noodzakelijk.” aldus General Manager Yves Peeters. “Bovendien werden tijdens dit bezoek ook meteen de laatste beslissingen genomen in verband met de look and feel van de gondels.”
Een vruchtbaar bezoek zo blijkt, want ongeveer twee weken later arriveren de eerste stukken van de baan al in Bobbejaanland. “Na de verstevigingswerken in de grond – er werden meer dan 400 betonnen steunpilaren van 14 meter diep gebouwd – kunnen we nu dus echt beginnen aan de constructie van de baan,” bevestigt Peeters. “Voorlopig loopt de bouw nog perfect volgens schema, komende dagen verwachten we nog een aantal leveringen vanuit Duitsland.”.
Creative & Commercial director Peggy Verelst vult aan: “ook aan de thematisering van Land of Legends én Fury wordt intussen hard gewerkt. De hele themazone komt zo stilaan tot leven.” Alles wijst er dus op dat we in juni écht de eerste rit in Fury kunnen maken, de hoogste, snelste en steilste triple launch coaster van de Benelux.

Lees ook: Mijn pretparkplannen vallen in het water

Leave a Reply